@Tyler D.,
evet 2,5 yıl kadar önce sosyal içicilik durumunu epeyce aşmıştım
@NewDay,
bildiğim kadarıyla sgk karşılıyor amatem tedavilerini madde, alkol, kumar bunlarda sgk karşılıyor eminim hatta artık sosyal medya bağımlılığında bile tedavi imkanı var diyebiliyorum.
@Operadaki Hayalet,
ne yazık ki alışkanlık bağımlılık derecesine gelmişse yemeğinden feragat edip alkolden edememek hastalık hali bu zaten.. ayrıca ülkedeki pahalılık sebebi ile bazı şeylerden vazgeçelim desek nefes bile almamamız lazım sanırım
@nirvana],
hiç bilmiyordum gerçi enerji içeceği kola falan hiç içmem aramamda ama enerji içeceğinde alkol olmasına şaşırdım
@,Ahmet T,
alkol yok ama o da oldukça zararlı diye duymuştum. Mide delinmesine, mide kanamasına falan sebep olabiliyormuş
benim bir amcam alkol bağımlısı çok üzülüyorum onun adına
bunu kabul ediyor mu peki? Genelde bizim durumumuzdaki insanların en büyük sorunu bu durumu kabul etmemek
aslında ben bu konuyu açarken ayıklık sürecimde yaşadığım sosyal sorunlar ile ilgili süreçlerin iyileşme durumları, ne kadar sürdüğü yada aslında benim yaşadıklarımın bununla ilgili olmayıp ayrı bir hastalık mı v.b. şeyler ile ilgili konuşmaktı. Yani tek başına ayıklıksa evet 2,5 yıldır bunu başarmış durumdayım ama her şey yolunda mı derseniz değil sanırım.. Ama işte bunun ayıklığımla ya da bağımlılık hastalığımla ilgili olup olmadığı konusunda emin değilim.