Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alkol kullanım bozukluğu olup tedavi olan var mı?

milenyum2026

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
aranızda ayık bağımlı biri ya da bağımlı yakını var mı?

kimsenin mesaj yazmamasına sevinmeliyim sanırım... Ne güzel demek çok fazla insan yokmuş bu hastalık ile mücadele eden. :)

benim bir amcam alkol bağımlısı çok üzülüyorum onun adına

kola da alkol var mı ?
2 yıldır içmiyorum

Çevremde vardı.En son uyuşturucu kullanıyordu.Hastaneler de tedavi gören gördüm.Yaşlı bir amcaydı.Özelde tedavi görüyordu.Bir haftası hastanenin o zamanın kartal serçe parasıydı.Bir neden yüzünden kullanıyordu.Çok zengin bir tanıdık bağımlıydı.Xanax vermişler.Arada haberi geliyordu.Yine sızmış diye kusuyordu ediyordu.Zenginde olsan bağımlılık.Hayat uzun olduğundan üzgünken madde dozu artıyor ve nerdeyse geri dönüşü yok.
Amatem de çok tedavi gören yok.Uyuşturucu bağımlısının tedaviyi kanunen ödemesi gerekiyor.Alkol değilde uyuşturucu da madde de halk arasında görüyorsak onu ibret olsun diye halk arasına atıyorlar.Ailede de para yok ambulans hastahaneye götürüyor oradan geri eve.

@Tyler D.,
evet 2,5 yıl kadar önce sosyal içicilik durumunu epeyce aşmıştım :(

@NewDay,
bildiğim kadarıyla sgk karşılıyor amatem tedavilerini madde, alkol, kumar bunlarda sgk karşılıyor eminim hatta artık sosyal medya bağımlılığında bile tedavi imkanı var diyebiliyorum.

@Operadaki Hayalet,
ne yazık ki alışkanlık bağımlılık derecesine gelmişse yemeğinden feragat edip alkolden edememek hastalık hali bu zaten.. ayrıca ülkedeki pahalılık sebebi ile bazı şeylerden vazgeçelim desek nefes bile almamamız lazım sanırım

@nirvana],
hiç bilmiyordum gerçi enerji içeceği kola falan hiç içmem aramamda ama enerji içeceğinde alkol olmasına şaşırdım

@,Ahmet T,
alkol yok ama o da oldukça zararlı diye duymuştum. Mide delinmesine, mide kanamasına falan sebep olabiliyormuş

benim bir amcam alkol bağımlısı çok üzülüyorum onun adına
bunu kabul ediyor mu peki? Genelde bizim durumumuzdaki insanların en büyük sorunu bu durumu kabul etmemek

aslında ben bu konuyu açarken ayıklık sürecimde yaşadığım sosyal sorunlar ile ilgili süreçlerin iyileşme durumları, ne kadar sürdüğü yada aslında benim yaşadıklarımın bununla ilgili olmayıp ayrı bir hastalık mı v.b. şeyler ile ilgili konuşmaktı. Yani tek başına ayıklıksa evet 2,5 yıldır bunu başarmış durumdayım ama her şey yolunda mı derseniz değil sanırım.. Ama işte bunun ayıklığımla ya da bağımlılık hastalığımla ilgili olup olmadığı konusunda emin değilim.

Üst Alt