Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif sandalyeler hakkında birkaç soru?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Birkaç sorum olacak. İnternette de tam cevaplarını bulamadım
1-Aktif sandalyelerde ön teker açısını yükseltince tam olarak ne oluyor ve sürüşü nasıl etkiliyor? Frame angle dediğimiz olay da bu mudur? değilse frame angle nedir ne değildir
2-Aktif sandalyelerde V frame G frame kimlere hitap ediyor? Mesela ben oturduğumda bacaklarımın sağa sola kaymasını istemiyorum
3-Aktif sandalyelerde handrim yani çevirme çemberini modifiye den var mı? Örneğin,quadlar için en uygunu diyebileceğimiz bir model marka var mı ya da ergonomik handrim diye geçen türler var bunlara ihtiyaç var mı kullanan var mı?
4-Benim yüksek oturma derinliğine oldukça az oturma genişliğine ihtiyacım var bunların ikisi aynı anda olabiliyor mu? Mesela 50 cm derinlik 36 cm genişlik gibi

Şimdiden çok teşekkürler

1- Ön teker açısını yükseltmekten kastın nedir Enes? Eğer kastettiğin şey oturma alanının zeminle olan açısı ise, evet, ona frame açısı denir. Yani diz altının olduğu yerin yüksekliği ile kuyruk sokumunun yüksekliği arasındaki fark frame açısıdır.
Bu açı hem oturma konforunu arttırır hem de aracın ne kadar aktif sürüşe sahip olacağını belirler.

2- Bunun sürüşe etkisi çok fazla olmaz. Kişisel tercihtir. Ama doğru olan V frame diye düşünürüm her zaman.

3- Çevirme çemberinde sayısız seçenek vardır. Özellikle kalın çember tercih edersen daha kolay olacaktır.

4- Evet, derinlik de genişlik de istediğin ölçüde olur. Ama unutma, derinlik ne kadar artarsa sandalyenin aktifliği de o kadar azalır.

V frame G frame diye taper"dan mı bahsediyoruz?

Dizden ayağa uzanan profil daralarak geliyorsa V, açı yapmadan dümdüz geliyorsa G.

evet işte ona TAPER deniyormuş :) bende yeni öğrendim

Üst Alt