Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akinaton eşdeğer ilaç var mı?

anonymous

Aktif Üye
Konular
320
Reaksiyonlar
344
Ben ilaç yan etkisi olan akatizi için günde bir sabah bir akşam akinaton alıyorum. Ama geçen ay gittiğimde doktor günde 1 alacağım şekilde reçete etmiş. Ve ben bunu fark etmedim. Şimdi e-devletten dozu bitip yeniden yazdıracağım ilaçlara bakarken yeni fark ettim. İlacın süresi dolmasına aylar var. Artık çok geç oldu ama elimdeki ilaç bitince akinatonun eşdeğeri bir hap var mı?

Dostum muadilleri de devlet karşılamayacak , sen kendi paranla almak zorundasın, üzgünüm

@emre3, el mecbur alacağım o zaman. Reçetesiz satılıyor mu yani? Benim bildiğim yeşil reçeteye tabii olduğu için satın alamayacağım diye biliyordum.

Üzgünüm alınamıyormuş ama sağlık ocağına gidip yazdırmayı veya tekrar doktora gitmeyi düşünebilirsin

Akineton(biperiden) recete edilmeden,günü gelmeden önce asla hiç bir eczaneden alamazsınız.

Gözden kaçıp günü gelmeden önce recete edilir veya eczacı verirse hem hekim hem eczacı uyarı alır.

Psikiyatri hastaları için çok mecburi olmadıkça kontrole tâbi ilaçları abartmadan kullanalım.

Üst Alt