Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) ve diğer birkaç rahatsızlık ile hangi oranda rapor alabilirim?

sancar.da

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
7
Merhaba, engel oranı hakkında fikir almak için yazıyorum.

17 yaşındayım. Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) tanım var,
MEFV mutasyonu nedeniyle uzun süredir kolşisin, dönemsel olarak biyolojik tedavi (Kineret) kullandım/kullanıyorum.
Astım tanım mevcut. Geçmişte tekrarlayan spontan pnömotoraks yaşadım ve 3 kez VATS bullektomi ameliyatı oldum, akciğerlerim hâlen takip altında.
Ayrıca hafif skolyoz ve servikal düzleşme mevcut.
Nörolojik olarak esansiyel tremor tanım var ve bunun için Dideral kullanıyorum; ince motor işlerde ve günlük aktivitelerde zorlanma yaşıyorum.
Psikiyatrik olarak yaşadığım sağlık travmalarına bağlı anksiyete ve OKB belirtileri nedeniyle Lustral kullanıyorum. Günlük yaşamda nefes darlığı, çabuk yorulma, titreme, ağrı ve anksiyete nedeniyle fonksiyonel kısıtlanmalarım bulunuyor.

Bu tanılarla yaklaşık kaç oran engellilik verilebilir, görüşlerinizi rica ederim.

Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) Hemoglobin Hematokrit değerlerine göre değişiyor,40-70-80 şeklinde.

Astım için Sft klinik muayene puan için belirleyici oluyor,sık sık tekrar eden ataklarınız varsa 20 puan.

Anksiyete+okb için belirtilerden ziyade tanı önemlidir..düzenli tedavi ve okb tanısı varsa kısmen düzelen için 40 puan.

@sancar.da,

Üst Alt