Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır psikolojik hastalıklardan şizofreni vb. sahip kişiler EKPSS'ye zihinselde girsin

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
722
Reaksiyonlar
541
Psikolojik hastalıklardan şizofreni vb. Sahip kişilerin
memuriyete girmeleri zorlaştırılıyor engelleniyor sanki. Bana öyle geliyor.

EKPSS sınavına GENEL ENGELLİ grubu yerine ZİHİNSEL ENGELLİ
grubundan sınava girilmesi gerektiği daha mantıklı geliyor bana.

Çünkü bu hastalıklar zihni etkiliyor, zihni engelliyor ve kullanılan
ilaçlarda hayatı dahada zorlaştıran faktörlerin başında Geliyor.

neden? zihinsel engelli misiniz? raporunuzda iq ölçüm sonucunuz var mı? yoksa zaten diğer insanlara göre daha zor istihdam edilen engelliler için devletin uygulamakta olduğu sınav için bile zahmet edip biraz sınava çalışmamak için diğer engellilere oranla daha da zor istihdam edilen zihinsel engellilerin haklarına mı tasallut ediyorsunuz? eğer ki mental sorununuz var da bu sebeple mağduriyet yaşadıysanız/yaşıyorsanız/yaşayacaksanız hakkınızı arayın, ama ruhsal hastalıklarınızdan ötürü başka bir gruptaki engellilere sağlanan haklardan fayda sağlamak istemeniz bana masumane gözükmedi.

aydın sen zihinselden gir raporuna zihinsel eklete bilirsin psikiyatriye git şizofreni yazar doktora söyle bende zeka geriligi var de onlarda ölçer biçer varsa mental kapasite raporunda geçer zihinselden girmek için usulüne uygun davranmış olursun yoksa şizofreniyi genelden alıyorlar kulavuzda apaçık yazıyor mental retardasyon olması lazım zihinselden girmen için

Zihinsel engel grubuna sorulan soruları cevaplayıp kazanınca ve çalışmaya başlayınca vicdanınız hiç sızlamayacak mı?

Son düzenleme:
merhabalar şizofren teşhisi ile tedavi görüyorum xyprexa 20 cedrina xr 300 risperidal 3 mg kullanıyorum. forum açamadım onun için sizlere mesaj yollıyorum cevaplarsanız sevinirim.
aday memurum işe başladım. şuan 6 ay oldu işe başlıyalı sizce istifa edip ekpss ye mi gireyim yoksa beni geri hizmete alırlar mı ne yapmalıyım ?

ruhsal hastalıklar genelde 20li yaşlarda çıktığı için en azından liseyi ilaçsız bitirebiliyorlar. zihinsel engelli biri liseyi bitirdiyse zaten zoru başarmıştır. ayrıca genelden kazanan ruhsal engelli memur sayısı, zihinsel engelli memur sayısından kat be kat fazladır. 1 sene var daha, çalışılırsa zor diye bişey yok bence.

Ben en son 2012 yılında ekPSS girmiştim.70 puan almisdim.50 soru ve 1 saatlık gibi kısa bir süre vardı. Türkçe sorularda çok uzundu
Simdiki Genel engelli zihinsel engelli bölümü falan yoktu
şimdi yeni kurallari leri bilmiyorum. Nasıl ve sure ne kadar?

Üst Alt