Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acılar insanı olgunlaştırır mı?

Konular
75
Reaksiyonlar
370
İlk hastaneye yatışım 2020 8. Ayında oldu. Teşisim şizofreniyim. Toplam 5 kez yatışım oldu. Bu süreçte özgü venim sarsıldı. Elim kolum bağlandı. Vasi atandı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen düşüncelerimde halen dalgalanmalar oluyor. Çok yıprandım hayat yordu.derken şimdi başımıza anksiyete de çıktı. Bazen düzeldiğimi düşünüyorum. Doktorlar bipolar şizofreni arasında git gel yaşıyorlar. Engelli raporu alıp ekpss ye hazırlandım. Daha sonra kamuya atandım. Kimse bana iş vermezken kamuya girmeyi başardım. Şuan 1.5 yıldır kamuda çalışıyorum. Artık çalışmakta istemiyorum. Emekli olup bir köşeye çekilip kendi halimde takılmak istiyorum. İş yeride bazen sıkıyor. Çalıştığım ekipte engelli olan bir benim ve psikolojik engelliyim. İnsanlara ne kadar anlatırsam anlatayım onların beynindeki beni değiştiremiyorum. Artniyeti olan varsa da benim yaşadıklarımı yaşasın inşallah. Emekli olmama 4 yıl 6 ay var eğer rapor oranım düşmezse. Ömürden gidiyor. Tek odağım ve motivasyonum emeklilik. Artık eskisi gibi olamayacağımın farkındayım. Bitmek bilmeyen acılar.

Geçmiş olsun abi psikolojik zorlukların damgalanması bizim toplumumuzda ağır bir sıkıntılıdır bizim milletimiz cahil açıklamadan anlamayan insanlar sen emekli olmaya odaklan moralini kimse için bozma ilaçlarını bırakma sürekli doktorunla iletişimde ol

Özgüven eksikligi icin bir sey yapmak gerekiyor. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz ama eksik oldugunuz bir konu ile kendinize yatirim yapin ve kendinizi gelistirin. Ozguven eksik oldukca insanlara beddua edeceksiniz, onlara kin besleyeceksiniz, kiskanacaksiniz vs. Ama buna hic gerek yok, icinizi kemiren kurt gibidir bu, olan size olur. Disa acilmaniz gerekiyor, kendi icinize donup dusun dusun dur, kendi kendine kur, nereye kadar?

Biz hastaligimiz degiliz ve o hastalikla tanimlanamayacak insanlariz. Hastaliginizi kabul edin, tedavinizi olun ama kendinizi hasta olarak tanimlamayin.

Acilar insani olgunlastirir. Bu dunya gecici, saglik da gecici, zevkler de, para pul mal mulk de.

Nacizane tavsiyem ve benim yaptigim, Allah o insanlari kendileri gibi insanlarla sinasin ve benim gibi insanlari da oyle insanlardan korusun demek.

Allah herkesi islah etsin. Engellinin bir yuku zaten var, baska bir yuk yuklememek gerekiyor. Allah da bunu emreder.

@Mara, gerçekten donanımlı bir bireyin herzaman özgüven sorunu vardır çok bilen biri hiç bi zaman çok bildiğini söylemez aksine hiç bilmediğini idda eder.

@Mustafa788, dediginiz duruma "bilgelik" ya da "olgunluk" diyebiliriz ya da baska bir tanim yapabiliriz ama ozguven eksikligi boyle bir sey degil.

Üst Alt