Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık lise okuyorum. EKPSS kuraya katılabilir miyim?

Syusuf

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
11
acik öğretim lise okuyorum şimdi sorum şu yeni sistemde orta okul ilk okul falan olmuş ben şimdi
ekps kura dişinda sınavlara girmeye hakkım yokmu? bildiniz gibi kura sistemi cok nadir şansa falan gelirse belki atanırsın ve sadece hismetli olalak secenek var bende bu yüzden sınavlara girip belli bi puanla başvurmak istiyorum ama öğrenim durumum malum kısa ve öz kura dişinda benim bi hakkım yokmu ekpsde atanmak icin

Merhaba.Liseyi bitirdiğnizde sınava girme hakkınız doğar.

2018 ekpss sınavı nisanda oldu diyelim. Hala mezun olamadıysanız bile, tercih esnasında mezun olmak zorundasınız. Örgün öğretim son sınıf öğrencileri eğer snav tarihi ve mezuniyet tarihi tutuyosa sınava girebiliyolar ve bu şekilde memur olan tanıdığım var. Hatta 2.atama Mart nisan gibi yapılacaktı, temmuza ertelenmesinin sebebi, sınava girmiş ama hala mezun olamamış arkadaşların olduğu ve tercihlerin temmuzda yapılacağı söylenmişti. Benim zamanımda açık liseden 192 kredi ile mezun oluyodun, eğer kredin bu puana yakınsa 2018 ekpss ye girebilirsin. Kayıt Tarihi başladığı zaman halk Eğitim Merkezine git sor sınava girebilir miyim diye, gerekli açıklamayı alırsın arkadaşım.

selam yunus emre kaç kredin var yazsaydın keşke ama bence kuraya katılın ben kuradan memur oldum liseyi bitirince sınavlada girebilirsiniz o süreçte kurayada katılmakda fayda var su anda kredisini tamamlamış fakat tek ortak ders yüzünden mezun olamayan baya bi öğrenci geliyor ek sınav olucakmı diye soruyolar fakat ek sınav olup olmuycagı su an belli değil istersen özelden tc numaranı yaz bakıyım kredine halk eğitimdeyim ben..

liseyi bitirmeden de lise düzeyinde sınava girebilirsiniz ama tercih yapamazsınız lise bittikten sonra tercih yapabilirsiniz.

Üst Alt