Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin üzerine olan otomatik arabasını tertibat takıp kullanıyorum. Ceza yer miyim?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
merhaba arkadaşlar abim kırediyle kendi üzerine otomatik vitez araba aldı benim H ehliyetim var belden aşağısını kulanamıyorum ben abimin aracına portatif tertibat aldım kulandığım zaman takıyorum abim kulandığı zaman çıkartıyorum polis yakalarsa ceza yermiyim ve ne kadar ceza verirler... arabanın kıredisi yeni daha devam ediyor o aracı bir şekilde kendi üzerime alamazmıyom teşekkürler

Aslında olabilmeli ama sonuçta o aracın ruhsatı size ait değil ve onaylanmış bir araç değil. Kanunen uygun olmuyor bu.

imQ

Evet, ceza yersin mutlaka. Yasal olarak ruhsatında donanım işlenmemiş araçları kullanamazsın

işli olmadığı için 85 lira ceza yedi arkadaş sonrada 15 gün içinde işlettirmezse ikinci yakalanışında men ederim dedi

Evet ceza yersin bende aynı şekilde çevirmeye girdim allahtan insanına denk geldim bir kereye mahsus bırakıyorum dedi

teşekkürler peki kıredisi devam eden aracı üzerime alamazmıyım tüm borcu üzerime geçirsem

En başta bunu yapsaydın daha iyi olurdu en azından ÖTV yi ödemezdin. Bence kendine başka araç bak daha kârlı olursun. Banka kredisi ile alınan araçta hak mahrumiyeti vardır borcu kapanmadanda bu mahrumiyet kalkmaz böyle olunca da noterden satışı yapılamaz

Anladığım kadarı ile ortak ödeme durumu sözkonusu, kardeşler arasında olur böyle:) Bu aracı satıp krediyi kapatabilirsiniz. ÖTV indirimli özel tertibatlı kendi üzerinize araç aldığınızda, ruhsata da "birinci derece yakınlar kullanabilir" işlettirdiğinizde hem karlı çıkar, hem de ikiniz de aracı kullanabilirsiniz.

Selda hanım yanlız atladığınız birşey var. H sınıfı ehliyet li şahsın aldığı aracı sadece kendi kullanabilir. Eğer başkası o araçtayken çevirmeye düşerse aracında engelli aracı olduğu anlaşılırsa o zaman devlet senden ödemediğin ÖTV Mtv hepsini sizden talep eder. O aracı başkasının kullanabilmesi için üzerine kayıtlı olan engelli nin o aracın içinde bulunması lazım

Üst Alt