Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişim ve 4486 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Ayse356

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben agustasdan beri agir derecede uyku apnesi tesisi kondu 49.7 cihaz kullaniyorum
devaminda tip2 diyabet var dediler ilac kullaniyorum
isyeri doktoru ritim bozuklugu var bu sartlarda calisamazsin calisma iznini iptal etmem lazim dedi ben kabul etmeyince isten cikardilar
3 aydir bosdaym tedavilerime bakiyorum
kalpimde buyume ve delik varmis ilac verdiler kullaniyorum

vergi indirimi icin vergi dairesine gittim calisman gerekiyor dendi sgk gittim 10yil 1800 gunle malulluge basvuru yap %60 alirsan emekli olursun dendi
1.12.1997 sgk girisim 4486 gun odemisligim var
20.10.1981 dogumluyum
arkadaslar bana ne onerirsiniz ne yapmam lazim kafam durmus durumda

bir işe başlamış gibi görün vergi indirimi ile erken emekli ol.. erken emekli şartların oluşmuş... eski işyerin bile olabilir primleri kendim ödeyeceğim bir kaç ay çalışoıyor görünmek istiyorum dersen bile yardımcı olurlar.. vergi raporu almak Ankara onay iki üç ay sürer.. diğer arkadaşlarda bu konuda görüş bildirecktir forumu takip edin..

Ayse356

Malulen emeklilik için uğraşmayın derim. Zordur... Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Bunun için, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapora karşılılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde 1.12.1997 başlangıca göre emeklilik için 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 prime tabisiniz.

20.10.1981 + 18 = 20.10.1999 18 yaşını tamamladığınız tarih. Yani emekliliğe temel olacak sigorta başlangıç tarihi bu olacak.

20.10.1999 + 18 = 20.10.2017 tarihinde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ayse356 OturanBoğa nın dediği gibi malüllükle uğraşma bendede var uyku apnesi ve dm ahi ye göre %35 + tip 2 dm ye göre 20 %48 olarak alırsınız bi işyerine giriş yap vergi indirimini al emekliliği sonra halledersin hemde çalışmak gerekirse çalışabilirsin

Üst Alt