Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve %46 raporum ile ne zaman emekli olabilirim?

DARK_81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%46 engellı raporum var. 1100 iş günü ssk lıyım 1996 ssk giriş kaydım var ne zaman emeklı olabilirim birde ben bu vergi indiriminde kafam cok karıştı ne gibi yararı olucak ki halen daha ben evraklarımı gönderdım ankaraya cevap gelmedi zaten olakı ankaradan cevap gelirse ben maaşımda farklı ek bir ücretmi alıcam bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden cok teşekkürler;)

Vergi indirim hakkı kazanamaz iseniz erken emekli olamazsınız yani bu hakki almak çok önemli !! Bu hakkı kazanır iseniz maaşınız da 26 tl gibi bir artış olacak.
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz.
gün.ay.1996+17: .../.../2013 yılında emekli olabilirsiniz ama prim ödemenizi 3920 güne tamamlamak kaydı ile...

1996 SSK girişinizde 18 yaşını doldurmuşsanız(Doğum tarihi + 18) ve tam primden yatırılmışsa sigortanız, 3. derece vergi indirimini kazanırsanız 17 yıl 3920 güne tabiisiniz.
2008_oncesi.PNG

1996 + 17 = 2013 'te prim gün sayınızı 3920 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Ayrıca % 46 raporunuzla 3. dereceden vergi indirimi size hem erken emeklilik hakkı kazandırır hemde gelir verginizin bir kısmı her ay size geri ödenir..
bu miktar sakatlık derecenize göre değişir: 3. derece vergi indirimi kazananlar için 25-30 tl arasıdır..

merhaba ben % 45 engelli raporluyum 01.05.2004 sgk girişliyim 1.110 gün sgk 'lıyım şuan halen özel bir şirketde calışmaktayım 3 yıl babamın işyerinde bagkurlu calıştı emeklilik icin sgk 'dan 3.600 iş günümü doldurmammı gerek bagkurda atırılan primim emekli olduktan sonraı eklencek tazmınatıma yoksa sgk la birleştirilbilirmiyim emekli olunca gene calışsam maaş ne kadar olur şimdiden cok teşekkürler yardımlarınzı icin

officer;
vergi indirimini kazandım Aralık ' ayı itibariyle peki 3 yıl babamdan bagkurluyum sgk' iş günüme ekletme yapılabilirmi ?

yardımlarınız icin cok cokkk teşekkürler kısmet gelir vergisi agi haricindeki olanmı ? bagkurlu olarak 3 yıl babamın yanından calışmıtım onu sgk iş günü olarak gecermi birleşme yaptıralabilirmi

Bağkur primlerinizi de emeklilik için birleştirebilirsiniz.

teşekkürler bülent bey bunun icin bagkura başvuru nasıl yapabilirim gecmiş zaman oldugu icin nasıl bir yol izlemem gerek ?

Emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdülüğüne bir dilekçe vermeniz yeterli.

eksik olan gün sayımı bagkurdan tamamlayabilirmiyim...!

Bağkur primlerinizi birleştirebilirsiniz.

Eksik günler için toplu halde ödeme yapıp prim kazanamazsınız

Üst Alt