Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

whitelabel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar OturanBoğa
birşey sormak istiyorum, sigorta başlangıcım SSK dan 4-A yım 10.12.1996 yılı, 2017 yılında %40 rapor aldım,
%7 Pertes sekeli, %35 uyku apnesi toplamı baltazar %40

prim günüm toplam 6202, vergi dairesinden alınmış vergi indirimim var,

pertes sekeli doğuştan olan bir rahatsızlık, ama uyku apnesi sonradan olan bir rahatsızlık, erken emeklilik için başvurabilirmiyim , neye göre emekli şartlarını isteyecekler, doğuştan engelli gibi başvurabilirmiyim yoksa sonradan engelli gibi mi başvurmam gerekiyor?

dökümüm:
Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 770 770
2000-2008/10 Arası 2309 2309
2008/10 Sonrası 3127 3127
Toplam 6206 6206

teşekkür ederim

Sonradan, doğuştan falan olmasını hiç karıştırmayın. Siz doğrudan erken emeklilik için başvuracaksınız.

Çok teşekkür ederim cevabınız için,

sormamın sebebi,

sonradan sakatlananlar 6480 gün gerekir diyor kanun,
doğuştan ise eğer 4680 gün gerekiyor,

onun için sormuştum.

whitelabel

(10.12.1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 prime tabisiniz. Yani emeklilik için tüm şartları çoktaaan tamamlamışsınız. Hemen erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Bülent bey çok teşekkür ederim ilgi alakanız için. Allah razı olsun.

Değerli arkadaşlar, 04.04.2018 de emeklilik için başvurdum ama 45 gün geçti halen sonuçlanmadı. Red edilmiş olabilir mi?

Turkiye.gov tr de aşağıdaki mesaj çıkıyor

2341561 06/04/2018 VERGİ NİDİRİMİ AYLIĞI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MURATPAŞA SGM 6.EMEKLİLİK SERVİS (EMEKLİLİK SERVİSİ (4/A)2) (5,6,7,8,9 SİCİL GRUPLARI) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 12/04/2018 8:52 AM MELİN KILIÇLIOĞLU

3728293 03/05/2018 VERGİ İNDİRİMİ YAZISI ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MURATPAŞA SGM 6.EMEKLİLİK SERVİS (EMEKLİLİK SERVİSİ (4/A)2) (5,6,7,8,9 SİCİL GRUPLARI) Giden Evrak Kayıtlı 16/05/2018 5:14 PM MELİN KILIÇLIOĞLU

Merhabalar, neredeyse 3 ay oldu başvuları hala sonuçlanmadı 04.04.2018 tarihinde evraklarımı verdim, halen bir sonuç yok, 170 i aradım işlemleriniz devam ediyor dediler. Neden bu kadar uzamış olabilir? Bilen arkadaşlar varsa yazabilir mi?

Son 1,5 aydır özellikle maliyede bekleyen dosyalara işlem yapılmadığını biliyorum. Seçim meçim derken tüm işlemler durmuş. Öğrendiğim kadarıyla kısa süre sonra yeniden başlayacak.

Teşekkür ederim cevaplarınız için, biraz daha bekleyeyim ozaman.

Sayın arkadaşlar başvuralı tam 5 ay oldu hala ankaradan indirim yazısı bekleniyor diyor dys evrak sorgulamada, 173 4 kez aradım işlemleriniz devam ediyor diyor. neden bukadar uzun sürmüş acaba?

Evet halen bekliyorm 5 ay geçti artık, benim gibi başka vergi indirim yazısı bekleyen var mı bu kadar uzun?

Mayıs başından beri bir çalışanım bekliyor. 2 gün önce geldi yazısı.

Bu arada, yazı size gelmiyor. E-tebligat yolu ile işverene gönderiliyor.

Ben vergi indirim yazısını aldım, emeklilik için başvurdum, dys evrak takipten baktığımda giden evrak yazıyor ankaradan vergi indirimi yazısı bekleniyor diyor.

20gy6b6.jpg

Sizin durumunuzda bir yanlışlık var. Şahsen sormayı denemelisiniz bence. Emeklilik başvurunuzun bu kadar uzaması normal değil.

Alo 170 aradım defalarca ama hep işlemleriniz devam ediyor diyorlar. Farklı bir yeri mi aramam gerekiyor?

whitelabel bende 30 temmuzda baş vurdum sgk dys evrak takipten baktığımda gelen evrak beklemede yazıyor.sanırım istanbuldan vergi indirim yazısı istendi.sgk daki memur senin işin uzun eylül ayında maaşını çekersin dedi.aynı tarihte başvuranların ek ödemeleri belli oldu ama benimki yazmıyor 4a emeklilik kaydına bakıyorum kayıt yok mesajı çıkıyor.halbuki tahsis talep verirken vergi indirim yazısınıda verdik.niçin tekrar yazı ile vergi dairesinden vergi indirimi isteniyor anlamış değilim.araya bayram tatilide girdi 9gün. :mad::mad:

Evet aynen bende başvururken vergi indirim yazısını vermiştim, niye tekrar yazı yazıp istiyorlar anlamıyorım. Şimdi araya bayram girecek gene bu ayda bitecek.

Sisteme düşmüş tahsis numaram (16.08.2018. Tarihinde.)

Ama bugun tarih 30.08.2018 henüz emekli maaşım belli olmadı. Emekli maaşı bu kadar uzun mu sürüyor hesaplaması?

whitelabel sizin sisteme düşmüş ben 30 temmuzda başvurdum hala bişey görünmüyor 4a emekli kaydınız bulunmuyor yazıyor.

Üst Alt