Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta başlangıcım ve %55 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

tahir73

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar sizinle sağlık raporu sürecimi paylaşmak istedim.

2015 yılında aldığım rapor 1yıl süreli idi 9nisan 2016 da doluyordu, bu raporla aldığım vergi indirimide 1 yıl süreliydi
ocak ayı sonunda iş yerimden çalıştığıma dair yazı alarak vergi dairesine müracat edip hastaneye sevk aldım,
24mart ta sağlık kuruluna çıktım, hastalıklarım önceki raporumla aynıydı,
ht 10, orta derece uykuapnesi ahi 24.7 olduğu için 10,dm tip2 20, obazite 20, servikal disk hernisi 8, noropatik ağrı 5,
balhazarta göre yüzde 55 sürekli olarak verildi.

Vergi indirim raporumda aynen süresiz olarak onaylanmış fotokopisini vergi dairesinden aldım artık yazının işyerine gelmesini bekliyeceğim,

73 doğumluyum
96 sigorta başlangıcım var,
engelli emekliliğinden yararlanabilirmiyim?

tahir73 17 yıl hizmet ve 3920 gün prim şartına tabisiniz.Hizmet yılınız tamam.Şayet priminizde 3920 günü bulduysa,erken emeklilik için Sgk ya müracaat edebilirsiniz.

7200 prim günüm var, yazının işyerime gelmesini beklemeliyim yoksa elimdeki fotokopi ile müracat edebilirmiyim

Vergi indirimi kararının çıkmış olması yeterli zaten.Sgk bu konuyu,maliyeye sormakta ve buna göre emekliliğe karar vermekte.Emeklilik müracaatı için,işyerinden çıkış yapman gerekiyor.Bu açıdan bakarsak,kıdem tazminatın,vs için işyerine evrağın ulaşmasını bekleyebilirsin.

tahir73
Evrağın işyerine gelmesini beklemenize gerek yok ayın 31 ini geçirmeden başvuru işleminizi tamamlayın ki 1 haziran itibarıyla emekli aylığınız bağlansın. Yoksa haziranın başında da başvursanız aylığınız 1 temmuz itibarıyla bağlanır bir aylık maaş kaybetmiş olursunuz.

Sgk Erken emeklilik işlemlerini başlatmak için vergi indirim Belgesini şart koşabilirmi yoksa
Sistem üzerinden onaylandıgini görmek yeterlimi islemlerin başlatilmasi açısından..

SGK'ya Emeklilik Evraklarımı Teslim Ettim,Bundan Sonraki Süreç Nedir?

merhaba arkadaşlar 100/55 sürekli ve sürekli vergi indirimi raporumla sgk kurumuna bugün itibarı ile evraklarımı teslim ettim bundan sonraki süreç için beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

tahir73

Hayırlı olsun
Aşağıdaki linkten TC kimlik numaranızı girerek evraklarınızı takip edebilirsiniz.
https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/

Emeklilik işlemleriniz sonuçlanınca ev adresinize posta ile gelecek evraklarda veya e devlette görünecek bilgilerinizde maaşınızı görebilirsiniz.

Üst Alt