Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 yılından beri TSK'da memurum. Kalp ameliyatı geçirdim. Emeklilik şartlarım..?

kemal erdoğdu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle platformdaki tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Bilgisi olan arkadaşlarımdan durumumla ilgili bilgilerini paylaşmalarını önemle rica ediyorum. 02.02.19772 doğumlu olup 05.12.1995 tarihinden itibaren TSK'lerinde Sivil Memur olarak görev yapmakta iken 29.05.2012 tarihinde koroner arter by-pass, otojen greft (safen/IMA vb.), beş koroner grefti, kardiyopulmoner bypaas ile ameliyatı geçirdim. bundan sonraki süreçte iş kayıp oranı, vergi indirimi ve emeklilik ile ilgili konularda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımın mesaj atmaları beni bundan sonra nasıl bir yol haritası çizeceğim konusunda çok aydınlatacaktır. verilecek bilgiler için şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyor iyi günler diliyorum...​

bülent bey o kadar detayını bilmiyorum ama 657 sayılı DMK'ya tabiyim.

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz. Sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız rapora göre erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirsiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektiriyorsa, ya da sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzerinde oran veriliyorsa, bu durumda Malulen emeklilik de mümkün. İşgücü kaybı şartınız tamamsa, hizmet süreniz zaten tamam. Hemen Malulen emekliliğe başvurabilirsiniz.

Üst Alt