Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta girişi ve %44 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Ümit_59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba %44raporum var 1995 sigorta girişliyim ve 7000'e yakın primi var malülen emekli olabilirmiyim acaba

Ümit_59

(gün/ay/1995) 17 yıl sigortalılık zamanı ve 3920 primle emekliliği hak ediyorsunuz. Yani süre ve prim tamam. Yapmanız gereken tek şey raporunuzla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek. 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz hemen ardından erken Yaşlılık maaşı için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Ümit_59 şartlarınız normal yaşlılık emekliliği için uygun malulen olmanıza gerek yok başvurunuzu yapın tabi vergi indirim belgeniz olması şart

Mümin Çelik
Vergi indirimi icin evraklari verdim ama Kabul edilmeme gibi bir durum olabilirmi ve yaslilik emekliligi nasil olabilirimki yasim 39

OturanBoğa
Vergi indirimi icin evraklari verdim ama Kabul edilmeme gibi bir durum olabilirmi ve yaslilik emekliligi nasil alabilirimki yasim Daha 39 ve dereceyi bana 44 demislerdi heyette ama raporu aldigimda gordumki 55'e yukseltmisler dereceyi

benim yaşım 40 ama engelli olduğun için gerekli şartlar oluştuğu anda emekli olursun bende yeni emekli oldum

Bazen Ankara süreli olarak onaylıya biliyor engelli raporunda süresiz yazması Ankara nın da süresiz olarak onaylayacağı anlamına gelmiyor o nedenle Ankara dan vergi indirimin gelsin o zaman daha net görüş yazarım

Ümit_59

%44 de %55 de 3. derecedir. Vergi indirimi ile emeklilik kriterlerinde bir değişikliğe yol açmaz

Üst Alt