Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta başlangıcım ve %48 raporum var. EK5 ödeyerek emekli olabilir miyim?

yuce05

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
1976 doğumluyum 1995 yili sigorta başlangic var 2014 te trafik kazasi sonucu engelli oldum vergi indirim belgesi aldim %48 ve 17 yol 3920 günle emekli olabileceğimi söylendi ASKERLİĞİMİ odedim ve son 120 günüm var ve uç aydir ek5 yani tarim sigortası oduyorum simdi ek 5 ödeyerek emekli olabilir miyim yoksa normal bi ise girip mi emekli olmam lazim hangisi daha avantajlı yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler....

Vergi indiriminiz var. Son 120 gün yani EK-5 Tarım sigortası ile tamamlayabilirisiniz. Gününüz tamamlandıktan sonra (120 gün 4 ay yani son 3,5 yıl olayı burda işlemiyor.) gidip SGK 4-a ile emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Sagolasin serkan ek5 zaten 4a üzerine ekleniyor benim sordugum emekli olurken ek 5 mi yoksa normal calisarak sigortami emekli maasin da avantaj kiolur.

4 aylık bir süre için tarım yada normal sigorta farketmez. Maaşta herhangi bir artış yaratmaz.

1995 ise girişim var toplamda 90.000 tlkazanc olduğu sistemde goruluyo3880 gün pirimim var ve vergi indiriminden 40 gün sonra emekli olma ihtimali var %48 engelle ne kadar emekli maaşı alırım ....

Bu arada askerliğin le beraber bu rakamlar daha odemedim. Askerliğimi normal 9500 tl den borclansam ne kadar maaş alırım
Yada iki katı borç lansam maaş artışı olur mu

yardımcı olur musunuz

yuce05

Benim bildiğim, 2000'den önce yapılan askerliklerde yüksek primle borçlanma emekli maaşını olumlu etkiliyor.

Üst Alt