Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta başlangıcı ile engelli emekliliği..?

serhan7738

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ssk prim günüm 3223 gün başlangıç yılı 1995 ayrıca bağkurda toplam 780 gün ödenmiş prim günüm var askerlik hariç. 1977 doğumluyum ve üyenizim şu anda behçet hastasıyım aynı zamanda bel fıtığı ve prostat başlangıcım ayrıca fıtık böbrek ve safra kesemdede taş problemlerim var. halen ssk lı olarak çalışmaktayım engelli emekli olabileceğimi benim için en uygun seçimin bu olacağını söylüyorlar.*

Durumumun uzman olarak sizin tarafınızdan değerlendirilmesini ve benim için uygun olan malulen mi yoksa engelli emeklilik talebinde bulunmamın mı doğru olacağını ve bunun için uzman bir ekip tarafından destek almak istediğimi tarafınıza bildirir konu hakkında yardımınızı talep etmekteyim.*
Saygılarımla.

arkadasım ben uzman falan deyilim ama dilim döndügünce anlatayım yapman gereken önce rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden randevu alman sonra calıstıgın is yerinden calıstıgına dair imzalı kaseli yazı daha sonra vatan caddesindeki vergi idaresi baskanlıgı engelli bölümüne basvuru ve oradan alacagın sevkle hastaneden rapor almak egerki yüzde kırk ve üstü cıkarsa vergi idaresi raporunu ankaraya gönderecek vergi indirimin onaylanırsa gün ve calısma yılın dolmussa yası beklemeden ssg ya basvuru

serhan7738

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız önce. Sonra -çalışan statüsünde sigortalıyken- vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız. Bu hakkı elde ettiğinizde de erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sigortalılık süresi ve prim olarak şartları tamamlamışsınız gibi görünüyor

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa Bülent abi, ben ssk sisteminden baktığımda gelecek yıla emekli gözüküyorum; yukarıdaki listeye göre ise 2025 çıkıyor! Hangisi doğrudur ? hozgul

OĞUZATAY

Şu detaylar önemli kardeşim:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

22.02.1984.
13.05.2005

35
Yıl
1
Ay
3
Gün
Sigortalılık Süreniz
13
Yıl
10
Ay
12
Gün
Prim Gün Sayınız
4833
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
Kalan Yaşınız
0
Yıl
0
Ay
0
Gün
Sigortalılık Süresi
15
Kalan Hizmet Süreniz
1
Yıl
1
Ay
18
Gün
Prim Gün Sayısı
3600
Kalan Prim Gün Sayınız
0
yüzde 50 oranım
evet var abi. OturanBoğa

OĞUZATAY
SGK nezaman emekli olurum sistemi yanıltabilir seni beni yanılttığı gibi. 15 yıl çalışman yetiyor o sistemde :)

ama önemli olan ilk ssk primin yattığı tarih.

benden örnek verecek olursam 02.08.2005 ilk prim tarihim. % 50 rapor ile 02.08.2025 de emekli olacağım inşallah.

Üst Alt