Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporu olan oğlumun vasisiyim. ÖTV indirimli araç alabilmek için ne yapmalıyım?

deluxscan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Tüm başlığı okudum ancak bulamadım.
% 95 engelli 35 yaşında bir oğlum var.
Önceki mesajlarda geçen araba alımında ÖTV indiriminden faydalanmak istiyorum.
Ama nasıl yapılacağını bilmiyorum; "vasis kağıdı" ve oğluma ait "%95 engellidir raporunu" temin ettim.

Şimdi yapılması gereken nedir?
Bu 2 evrak ile araç galerisine gitmem yeterli olacak mıdır?

Yardımınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum.

Çok teşekkürlerç

Oğlunuz 18 yaşından küçük olsaydı noterden velayet belgesi yeterli olacaktı..
35 yaşında olduğundan mahkemeden vasilik belgesi çıkarmışsınız..

Vasilik belgesi ve % 95 raporla bayiye gidip işlemleri başlatınız..

mahkeme kararında araç alabilir ibaresi mutlaka olmalı yoksa plaka işlemi yaptıramıyorsunuz trafikte sorun oluyor isterseniz (232) 832 88 88 telefon numarasında nazar renaultta satış danışmanı ilteriş yavaş var ondan bilgi alabilirisiniz.

Öncelikle çok teşekkürler.

Mahkeme kararından kastınız nedir?
Vasi kağıdı mı?

Vasi kağıdında veya raporda "araç alabilir" diye bir ibare mi bulunmalıdır?

Öyle olsaydı daha iyi olurdu ancak olmasa da oluyor trafikte değil ancak bazı noterlerde sorun çıkıyor.O sorunuda bayiye giderek tanıdık noterleri sayesinde halledersiniz siz elinizdeki vasi kağıdı ve engelli raporuyla herhangi sıfır araç bayisine gidip aracınızı alabilirsiniz zaten onlar size yol gösterecektir.

Vasi ataması anne ye atanıyor mu vasi atandığında araç annenin üstü nemi alınıyor vasi kimse o üstüne araç alır mı

Araç çocuğun üzerine oluyor ama vasisi aracın tüm hukuki sorumluluğunu üstleniyor.

Gün gelip araç satılırken de mahkemeden izin almak lazım. Hakim "satamazsın" derse, satılamaz!

peki Bülent hocam, arkadaş oğlunun vesayetini değilde, velayetini almış olsaydı, o zamanda satış için hakim kararı gerekir miydi?

Velayet 18 yaşını tamamlamamış çocuklar için oluyor diye biliyorum?

Üst Alt