Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 yılında askerdeyken mitral yetmezlik teşhisi kondu. Malulen emekli olabilir miyim?

orhan74

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar 5700 ssk günüm var 1994 yılında askerdeyken mitral yetmezliği teşisi konuldu ancak herhangibi bir ameliyat olmadım ama 6 ayda bir kontol oluyorum acaba malülen emekli olabilirmiyim.teşekkürler

Sigorta başlangıcından sonra şu seviyeye ilerlemişse 10 yıl 1800 günle emekli olabilirsiniz.
maluliyet cetveli 'nde şu bölüm yer almaktadır:
  1. Kalp Kapak Hastalıkları
A. Medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptomları ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu saptanan orta-ciddi düzeyde darlığı ya da yetmezliği olan cerrahi veya medikal nedenlerle opere edilemeyen (inoperabl) kalp kapak hastalıkları
veya
B. Perkutan girişimsel yöntem uygulanan veya opere edilen hastalarda medikal tedaviye rağmen NYHA evre 4 semptomları devam eden veya operasyon sonrası en az 1 yıl sonra yapılan takipte ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu devam eden kalp kapak hastalıkları.
____

Dokturunuza danışabilirsiniz yukarıdaki şartlar seviyesinde olup olmadığını, ancak sigorta başlangıcından önce rahatsızlığınız olsa dahi bu seviyede olmaması, ve sigorta başlangıcından sonra bu seviyeye ilerlemiş olmanız gerekiyor...

teşekkürler kalp doktorum emekli olman biraz zor diyor ama ben çalışırken baya zorlanıyorum yorulduğumda kalp çarpıntım çok hızlanıyor çalışmama engel oluyor zaten iş aktimede son verildi birde her doktor aynı sevyede kalp hastalığımın oranını söylemiyor ben yinede emeklilik için baş vuracam inşallah olumlu olur.

Tabi şuan çalışmıyorsanız zaten bir çekinceniz olmaz, ki çalışıyor olsaydınız bile maluliyet tespiti yaptırırdınız. Ama şuan çalışmıyormuşsunuz başvurunuzu yapın ve sonucu bekleyin. Bizide haberdar edin lütfen yaşadığınız tüm süreçlerden... Bende olumlu olmasını diliyorum. Ameliyat olmadığınızı söylemişsiniz, A'ya göre değerlendirilirsiniz, B'de opere edilen deniyor çünkü.

elbette haberdar ederim. birde elimde bir epikiz raporum var bilgileri versem değerlendire bilirmisiniz

Değerlendirecek arkadaşlarımız mutlaka olacaklardır....

_____

Malulen emekli olamazsanızda, erken emekli olabilirsiniz, -ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi alma şartıyla-

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

_________
Sonuçlarınızı buna görede değerlendirip ne kadar oran alabileceğiniz konusunda da fikir verilebilir....

vergi indirimiyele alacağım aylık maaşala malülen emekli olacağım maaş arasında fark olurmu. normal şartarda doldurmam gerken ssk pirimimi doldurdum bunun bir faydası olurmu

elimdeki epikirizde <mitral kapak>kalın kalsifik açılımı azalmış.ön yaprak diastolik dom mevcut. arka yaprak kısıtlı.epak 8m/s ht:120 septal e:n apeak 14m/s mva:1.89 cm2 mva planimetrik mean6.7 yetmezlik:şidetli<egzantirik> ef eğimi n. bunun hakında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.teşekkürler

En erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa, o statüde emekli olmak lazım. En avantajlısı her zaman budur. Eğer aynı anda malulen emeklilik de sakatlık indiriminden Yaşlılık emekliliği de mümkün olabiliyorsa, o zaman sakatlık indirimli emeklilik tercih edilebilir. Çünkü o zaman emekli maaşı alırken çalışmak mümküdür, malulen emeklilkte ise emeklilik iptal edilmeden çalışılamaz.

selam oturan boğa sakatlık ve malülen emeklilik arasında maaş farkı varmı

Hayır, anlamlı bir fark yok. En erken ne zaman emekli olabiliyorsanız, olun. Erkenden emekli maaşı lmaktan daha avantajlısı yoktur...

1974 doğumluyum ssk girişim 1991 pirim günüm 5700 mitral kapak hastasıyım ama ssk lıktan sonra öğrendim hasta olduğumu malulen emeklilik içinmi yoksa vergi indirimi için baş vurmama gerekiyor hangisi daha kolay olur

Vergi indirimi için başvuru yapın, sonucu geldiğinde erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Emeklilik şartlarını tamamlamışsınız...

benim hastalığıma ilk tanıyı 1994 yılında haydarpaşa gata hastanesi koymuştu epikiriz raporunu almaya gittiğimde raporların ankaraya gönderilmiş dediler bir dilekçe yazıp göndermemi istediler bende gönderdim epikiriz raporumu bekliyorum ama nezaman gelir bilmiyorum.onun için surekli burda yazılanlara bakıyorum her geçen gün birazdaha bigi edniyorum çok teşekkür ederim

selam arkadaşlar mitral yetmezliğinden sebeb vergi indirimi için defterdarlığa başvurdum hastaneye sevk ettiler yaklaşık beş ay sonraya gün verdi hastane

Defterdarlığa gidip başka hastaneye sevk etmelerini isteyin. Ya da kendi başınıza başka bir hastaneye başvurup rapor alın ve defterdarlığa o raporu sunun. Bu iki yol denenebilir diye düşünüyorum

zaten ilk hastaneyi değiştirdim bu ikinci hastane bende bu hastanenin gününü beklemeye karar verdim umarım beklemeye değer.birde şunu soracaktım boyum 168 klom 83 klom biraz fazla bununda bir avantajı olurmu.veya hastanede bütün branşlarda muane edeceklermi

Hayır, bu boy/kilo oranı için bir ekleme yapılmaz raporda

Emeklilik

Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle vergi indirim belgesi elime geçti %43 le onaylanmış.

acaba işyerinden vergi indiriminden yararlanmadan hemen emeklilik için müracaat edebilir miyim

orhan74

Hayırlı olsun. Vergi indirim hakkı elde etmek yeterli, işyerinde yürürlüğe girmesine gerek yok. Hemen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

Üst Alt