Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 raporla araba aldık. ATV de alabilir miyiz?

Gökhan351

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, %93 raporla babam için araba aldık. Yazın yaylada kullanabilmek için ötv indirimli atv, utv tarzı bir araçda alabiliyormuyuz. Alabilirsek ne gibi işlemler gerekiyor. İlginiz için şimdiden teşekkürler

Cevap basit %93 raporla araç aldınız ve o aracı 5. yıl satamayacaksınız, o süre bitmeden ikinci bir aracı alamassınız. Mesela şöyle bir avantaj olabilirmi, sen o raporla babana araba al birde atv al bir tanede motorsiklet al. Sence bu mümkünmü.?

tsunami_;

Aynen , aceba başka ülkede varmıdır bu :D

O dediğiniz türden olan araçlarda zaten herhangi bir indirim söz konusu değil. ÖTV kanunu uyarınca indirim hakkı tanımlanmamıştır ATV ve UTV araçlara. Bu nedenle bedelini ödemek kaydıyla ATV, UTV alma hakkınız vardır.

Merhaba,
OTV indirimli araç temini devletin verdiği bir hak. Hiç vermeyebilirdi de. Yada üzerine bir motorsiklet artı bir de ATV de verebilirdi. Bu devletin kendi yasal düzenlemesi ile verdiği bir hak olurdu. Dolayısıyla burada soruyu soran arkadaşım bu yasayı tam bilmeye bilir, ve aracımın üzerine bir ATV de alabilirmiyim diye sorabilir.Bu çok doğal.
Doğal olmayan ise bilmeyen ve soru soran birine klasik türk mantığı cinsinden bir yakıştırma ile kinayeli aşağlamadır.
Yakıştıramadım. Herkesin bilgisi iyi olmaya bilir, buna saygı duyup yardımcı olmamız gerek.

Saygılarımla

ÖTV indirim 5 yılda 1 verilen bir haktır. bu hakta kanunen belirlenmiş taşıtları kapsar. eğer ki ötv indiriminden yararlanıpta bir araç aldıysanız aldığınız tarihten itibaren 5 yıl dolana kadar ÖTVsiz araç alamassınız. he ama ben ötvsini öderim diyorsanız istediğiniz kadar araç alabilirsiniz.

@Lone hiç sanmıyorum kardeşim o yüzden başka ülkede yaşayamam diyorum :D

Üst Alt