Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 Ağır engelli babam için araç alımında vasi kararı gerekli mi?

sergen58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle geçmiş olsun ve aracınız hayırlı olsun.Benim birkaç sorum olacak.Bababımın %93 ağır ve süresiz raporu bulunuyor.Zihinsel herhangi bir engeli bulunmuyor.Araç almayı düşünüyoruz.
Vasi kararı her alım için gerekli mi yada bunun gerekliliğine nasıl karar veriliyor?
Aracın ÖTV indirimsiz fiyatı ne kadardı?Bizim baktığımız araç 56 bin lira.bize ne kadar mal olabilir(Bildiğim kadarıyla rakam 1.4 e bölünerek bulunuyor.ozaman 40 bin liraya mal olacak bize ???)
İşlemler ne kadar sürüyor.Çok uğraştırıyorlar mı?(Evrak hazırlama söz konusu olunca artık çok korkmaya başlıyorum.Çünkü en basit bişey bizim için işkenceye dönüşüyor.Hele ki hastayı götürüp getirme inmkanınz yok ise :()
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

vasi gerekmez zaten vermezler zihinsel durumdan,sadece araç kulanamıyacağı için aracı kullancak kişilere noterden tahütname istiyorlar,ötv oranı kadar araç indirimi olur yani %40 oldu 2013 te ayrıca 5 yıl da aracı satamazsın satarsan ötv kadar miktarı ödersin.

% 94 oran ile kayınpedere aldık.İşlemler çok basit.raporla beraber bayiye gidiyorsun gerisini onlar hallediyor.3 günde aracı teslim ettiler bize.Eğer zihinsel bir özürü yok ise vasi kararı olmaz zaten.Babanızı bayiye götürmenize gerek yok.Onun adına parayı yatırın .Aracı teslim alırken babanızdan bir imza alın falanca kişiye aracımın verilmesi diye yeterli oluyor.Aracın fiyatını önce kdv oranı,sonra ötv oranına bölüp sonra kdv oranı ile tekrar çarpıyorsun.yani 56.000 / 1,18 = 47.457 / 1,40 = 33.897 x 1,18 =39.999 tL 'ye denk gelir + plaka masrafıdır.

Mamimami verdiğiniz bilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.Saygılar...

herkese selamlar babam için %97 raporumuzu firmaya verdik araç 1 aya kadar anca gelirmiş raporun noter tasdikli 3 tane örneğininde istiyorlar bilginiz olsun diye yazıyorum.

Zihinsel engeli yok vasi kararı istesekte alamazmıyız ?

Vasi olmazsa noterden vekalet gerekli trafikteki iş ve işlemler için imzaları babamın atması gerekiyormuş sanırım
Trafikteki işlemler çok mu uzun sürüyor bu işleri yapan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim ?

Vasiliğe gerek yokken vasi atamanın hiç bir anlamı yok. İlle de isterseniz ve kişinin rızası varsa, mahkemede uğraşmayı v. de göze alıyorsanız, çıkartılabilir tabii. Ama unutmayın, vasi çıktıktan sonra araç alımı için de X yıl sonra satış için de hakim kararı şart olacak.

babanız noterden bayiye işlemeleri yapması için vekalet verebilir... Ya da noteri babanızın yanına getirtebilirsiniz (noter isterse tabii)

Ben aracı birkaç günde almıştım.

Üst Alt