Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

Comodor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Ben. A. S hastasıyım, kurumsal firmada çalışıyorum vergi indirimi için. Başvurdum
Beni has. Sevk ettiler (raporda eklem hareket kısıtlıgı ölçüleri yazmadıgı için) %42 olan raporumu %44 olarak onayladılar. (süre yazmıyor).1992 sigorta girişim var
Bagkur dan ihya başvurusu yaptım 1996-2008 arası 3650 gün (28.500 tl.) ödeyecegim.bagkura engelli emeklilik için.(raporu ve sgk kararınıda ekledim) aşvurdum Beni tekrar sevk ederlermi?
Sgk dan emekli olmak (2014-2018 arası hepsi asgari ücret den 1.044 gün var) istersem 13 ay daha sgk süresi geçirmem lazım.beklersem emeklilik için sgk tekrar sevk istermi. Ne yapmamı önerirsiniz teşekkür ederim.

@Comodor,
Bağ-kurdan ihya (silinen bağkur günlerini geri alma) primlerinizi ödeme yaptıktan sonra geri kazandığınız zaman ssk ya hizmet birleştirme müracaatı yapınız.

Vergi indirim hakkı kazandığınız için ssk tekrar sevk etmez. 1044 gün olan ssk priö sürenizi 1261 güne tamamladığınızda ssk şartlarından faydalanarak emekli olursunuz. Vergi indirim hakkınız olduğu içinde yeniden rapor talep edilmez.

Bagkur dan emgelli emeklilik için başvurdum.
Başvuru sırasında daha önce devlet has. Den aldıgım raporumu verdim 5510 28'e göre erken Yaşlılık oranımın tespitini istiyorum diye başvurdum başvurumu kabul ettiler ve önceden aldıgım raporumla EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIGINA gönderdiler 1 ay oldu ses yok

Comodor

Yok, Bağkur (4b) statüsünde emekli olunacaksa raporu kabul etmemeleri lazımdı. Umarım uygulamayı değiştirmişlerdir ve eldeki yakın tarihli raporla iş görürler... Ama muhtemelen yeniden rapor için hastaneye sevk edeceklerdir...

Emeklilik için bağlı olduğunuz kriterler:

bagkur.PNG

Mrh. Tecrübeli bir arkadaşımız Yol gösterebilirmi.
6 ay önce Sgk. %42 olan raporumu has. sevk sonrası %44 çıkardı.
Bagkur dan emeklilik için başvurdum mevcut raporummu (has sevk etmeden) %28 indirdi.
1- ne yapmalıyım
2- sgk nın verdigi oranda düşmüş oluyormu.
Cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.

Comodor

Bağkur'den emeklilik için hastaneye sevk olmak ve yeni rapor almak şart. Öncesinde elde edilen vergi indirim hakkının da raporların da bağkur emekliliğinde bir etkisi yok.

Ufukalp Merhaba ;
Ben ( sgk dan emekli olmak için 1261) şartını 07.02.2020 de tamamlayarak dilekçe vermeye hak kazanacağım, sizce ne zaman dilekçe vermemi önerirsiniz. ?

@Comodor
Emekliliğiniz 4A dan olacak ise 28 Şubat başvuru için en avantajlı tarih. Hemen 1 Mart'tan itibaren emekli aylığınız başlar, arada maaşsız boş süre olmaz.
28 Şubat Cuma oluyor, herhangi bir aksaklık ihtimali ile tedbirli davranmak adına 27 Şubat'ta başvuruyu yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgilendirme için çok saglun.
Bir sorum daha olacak,
Ben.büyük bir kurumsal firmada çalışıyorum, işyeri ile görüştüm, çıkış ertesi gün giriş yapacaklar,
Peki ben 07.02.2020 de veya bir kaç gün sonra dilekçe versem, Şubat maaşının(emekli) bir kısmın mart ile alabilirmiyim, sizin görüşünüz tavsiyeniz ne olur bana Ufukalp bey,

Comodor
Ay başında ya da ortasında başvurduğunuzda emekli maaşınız bir sonraki ayın 1'inden itibaren bağlanacağı için size ayın sonunda 27 ya da 28 Şubat'ta başvuru önerdim zaten.
Emeklilik başvurusunu Şubat'ın kaçında yaparsanız yapın emekli maaşınız 1 mart'tan itibaren bağlanacaktır.
Şubat ayı içerisinde yapacağınız başvurudan dolayı Şubat için herhangi bir ödeme almayacaksınız.
Ama sizin için bir şey fark etmiyor.
Çünkü anladığım kadarıyla siz, çıkış yapıp emeklilik başvurusunu yapacak, ertesi gün aynı yerde giriş yapacak ve emekli olarak çalışmaya devam edeceksiniz.
Yani kaybedeceğiniz herhangi bir boş zaman olmayacak.

Yarın çıkışımı yapacak işyerim, bende başvurumu yapacagım p. Tesi de tekrar giriş yapacaklar, yasal haklarımı işi tamamen bıraktıgım da vereceklerini söylediler, bir belge vermediler inş. Sorun olmaz

Comodor
Durumu cok güzel özetlemişsiniz, herkes için hayırlısı ama vatandaş emeklilik sayıyor. Sağlığınız elveriyorsa bence çalışmaya devam edin arkadaşlar.

Comodor o nasıl oluyor emekli olduktan sonra yasal süre sonunda ödemek zorunda. tekrar işe girdin 2 sene daha çalışp ayrılınca mı ödeyecek miş mi dogrumu anladım
?

cabbarehlinamus

İşyerim tazminat verdigi çalışanımı geri işe almam diyor.
İşten tamamen ayrıldıgımda tüm haklarımı ayrıldığım şartlarda hesaplayarak ödeyeceğini söylüyor.
Örn. 2007 /5 te işe girdim, 3 yılsonra emekli oldum, ama tazminatını almadım devam ettim
5 yıl sonra işten ayrıldım.
O zaman 2007/5 ten hesaplayarak ayrıldığım tarihe kadar olan tazminatını ödeyeceklermiş

Comodor Valla şahsen ben olsam tazminatımı alırdım.
dünyanın bin bir hali var ve o zaman geldiğinde eski tazminatını eski maaştan hesaplayıp vermeyeceğinin garantisi var mı? ve tazminatın miktarını bilmiyorum ama deger kaybı nolacask örnek bugün aldığın 1 dolar 6,15 tl iken iki sene sonra belki 1 dolar 16 tl olacak? eee senin tazminah heop aynı deger kazanmayacak tabi tercih sizin.

Comodor

Merhaba, bende senin gibi 31 Mart ta iş yerinden çıkışımı alıp 1 Nisan da tekrar işbaşı yapacağım. Tazminatımı alacağım ve kalan tüm haklarım aynı şekilde devam edecek.

GurGun

Ne güzel hayırlı olsun, benim işyerim maalesef bu konuda ketum, hakkını veririm geri almam diyor ülkemizin büyük kurumsal firması, bu şekilde çalışıyor maalesef

Üst Alt