Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporla ek karar çıkartamadım. Ruhsat işlemlerini kendim yürütmeye çalışıcam.

Sonunda güzel kardeşim bende sana bunu diyordum işte al aracını faturasını bütün gerekli evraklarını gitsin vasi kimse aracı alsın

Bakın bir arkadaşım 3 hafta önce sizin ki gibi yaptı.Ama daha sonra emniyette tescil işlemi yaparken sorun çıktı .zaten o çıkarmazsa daha sonra vergi dairesi çıkarıyor.Ayrıca vasi olduğunuz için kanunen alım ve satım işlemi için hakimde izin almanız şartı var.Daha sonra başınıza iş açabilirsiniz.Arkadaşım en sonunda pes etti ve daha sonra aracın ötv sini de ödemek zorunda kalıp aracı aldı.Mahkemeyle uğraşsa işlemler uzun sürecekti ki zaten Temmuzda adli tatil de başlıyor.Bence siz ek karar için tekrar müracat edip,özellikle yasanın size vermiş olduğu hakkı kanun maddesini de yazarak ve açıkçası dilekçede biraz da ağlanarak kapsamlı şekilde(hakimin kendisi bu şekilde yazmam için uyardı.) yaşadığınız sıkıntıları anlatın.Ben de şu an aynı durumdayım. Red cevabına karşılık hakimle görüşmemde bana kapsamlı bir dilekçeyle karara itiraz et dedi.29 Mayısta itiraz dilekçemi verdim 10 güne kadar belli olacağını söylediler

Ümraniye Nakil vasıtalar ötv müdürlüğü ve fatih Gelir idaresi başkanlığı ötv müdürlüğü ile görüştüm (hatta bugün hasta raporu ve vasi belgelerini kontrol ettircem) almamanız için bir engel yok dedi inş bundan sonraki aşamada dediğiniz gibi bi sorunla karşılaşmam

Umarım herşey gönlünüzce olur.Benim arabayı almak istediğim bayi ise ek karar olmadan satış yapmıyor,o nedenle mahkeme sonucunu bekleyeceğim.

Ben aracı vasisi olmadan aldım faturasını kestirdim bile vasi olmadan engelli kişiyi götürüp aracı aldırcakdım olmadı şimdi vasi bekliyorum

Uğur, yaptın ama yine aynı kapıya çıktı, vasisiz teslim alamıyorsun.
Serap, bak Uğur arkadaş da trafik tescilin kapısından döndü.
Daha önce de söyledim senin sorunun rapor yönünden değil ki vergi dairelerine danışıyorsun.
Her şeyi yaptın parayı verdin fatura çıktı tescile gittin trafiğe, hani ek karar derlerse ne diyeceksin?
Hakimin de inadı tutar töbe vermezse paranı nasıl geri alacaksın?

@Ufukalp ama benim vasi kararımda var %92 engelli raporumuzda trafik tescil müdürlüğü ve vergi dairesine de sordum hatta işlemlere başlayınca yarı yolda kalmamak için 2 vergi dairesine 2 ayrı trafik tescil ötv bölümleriyle görüştüm. almamak için bi sebep yok sadece hastane raporuna noterden onaylı aslı gibidir yaptırcam trafik tescil müdürlüğü vasi varmı diye altını çize çize sordu. ek karar veya özel bi evrak istiyor musunuz diye sordum o ne diye memurlar birbirine sordular. biz öle bişey istemiyoruz vergi dairesine sorun belki onlar ister dedi. İnş işlemlere de başlayınca sorun çıkmaz :(

@ugurabi sizden sadece vasi mi istediler yoksa ek karara dair bişey istendi mi?

serapkamm
Vasilik varsa kısıtlının kendi kararlarını veremeyecek durumda olduğu var sayılıyor ve bu durumda kısıtlının adına yapılacak araç,ev,arsa vs menkul ve gayri menkul alım ve satış işlemleri vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğinin kontrolünde oluyor.
Umalım da son anda ek karar diye tutturmasınlar.

taşıma amaçlı analınacak araçlarda bilinci yerinde olan engellilerden vasi kararı istemezler. %90 ve üzeri engelli olması yeterlidir

BAYRAK
Burada konu zaten vasiye ihtiyaç duyan engelliler.

BEnden sadece vasi istendi ek karar istenmedi

gelen maili sizlerle paylaşıyorum. Belki yardımım dokunmuş olur.

27.05.2015 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Başvurunuz ekinde gönderilen belgeler okunamamıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı trafik tescil kuruluşlarınca araçların tescil işlemleri yapılmakta olup, engellilerin ÖTV muafiyetinden faydalanarak araç alıp alamayacağına Maliye Bakanlığına bağlı vergi daireleri tarafından karar verilmektedir.

Bu nedenle gerekli bilgi ve bilgilerle birlikte Maliye Bakanlığına veya bağlı birimlerine müracaat etmeniz uygun olacaktır. İyi günler dileriz.

-----------------------------------------------------
Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi

-----------------------------------------------------
Emniyet Genel Müdürlüğü Kurumsal E-Posta Servisi

ben bundan önce vergi dairesine evraklarımı incelettim onlarında istediği belgeler
hastane raporu noterden aslı gibidir olacak
vasi kararı
2 ad resim
bayinin vermiş olduğu evraklar

çok ilginç ben aracı aldım vergi dairesinde falan sorun çıkmadı ama trafikten ruhsatı çıkartamadım sadece ordakiler sıkıntı çıkardı bana valla aracı aldım ruhsatı vermediler

Arkadaşlar Anannemin %92 raporuyla ötv siz araç alımı hakkında sizlerle defalarca yazışmıştım. Vasi kararımız vardı fakat mahkeme ek kararımız yoktu. istanbul kartal adliyesindeki hiç bir hakim ek kararı vermiyor vermedi de.

Sonuç itibariyle ek karar olmadan %92 engelli raporu ve vasi belgemizle dün itibariyle sonunda aracımı aldım.

Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Bilgilerinize Ufukalp OturanBoğa

Hayırlı olsun.
İlla da ek karar diye diretenler nasıl vaz geçti bu ısrardan, mümkünse detaylı anlatırsanız aynı sorunu yaşayanlar bilgi sahibi olmuş olur.

Teşekkür ederim. OturanBoğa ve Ufukalp Mahkemeden ek karar almak için 3 kere başvurdum ama her defasından red cevabını aldım.
İnat ettim bir kere kanun maddesinde böyle bir madde varsa %90 ve üstü engelli araba alır diyorsa peşini bırakmıcam dedim. Hasta raporunun noter onaylı yaptırdım ve Bayiye gittim ötv'siz faturamı kestirdim. ondan sonra işlemleri Tanıdık muamelecim vardı noter ek karar istediği için vekalet veremedim. Muamelecim ruhsat-plaka işlemleri yaptı vasi si imza attı.
Bütün bu işlemler 2 gün sürdü.

serapkamm

Ruhsat aşamasında trafik tescilde ek karar sorabilirlerdi, karar olmadan işleme başlamanız büyük cesaret, şansınız yaver gitmiş.

Üst Alt