Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%92 oranlı raporumla alacağım aracı kendim kullanamayacak mıyım?!
arkadaşlar benim % 92 raporum var ve raporda ozel tertibatlı araba kulanabılır yazıyor ve h sinif ehliyetımde var araba almaya gitim sen bu arabayı alsanda sen kulanamasın diyorlar
Oturanboğa gibi yetkili ve bilgili kişileri dinlemek ve diğerlerini takmamak...
Engeliniz araç sürmeye engel teşkil etmiyorsa:
Önerim şu: raporunuzu alıp bir oto bayisine gidip gösterin: Ehliyet ve rapor gösterin. Araç alıp almayacağını öğrenin; kaldı ki bayii bilmiyorsa başka bayiye gidin.
Engeliniz araç kullanmaya engel teşkil etmiyorsa ki araç alabilirsiniz. Bu sitede %90 ve üzeri engelli olmasına rağmen ÖTV.siz araç alıpda süren arkadaşlarımız var.
araç alabilirsin ama kullanamassın sana o ehliyet rapor oranın bu kadar yüksekken verilmiş olamaz olsada yanlışlık vardır sen ehliyeti aldıktan sonra muhtemelen rapor oranın yükselmiştir yapman gereken bişe yok rapor oranın 90 dan aşağı düşerse bu seferde araç alamassın eğer ortopedik değilsen
Hiçbir sıkıntı olmadan araç alıp kullababilirsiniz. Benim rapor oranım %90 ve H sınıf ehliyetimle 3 yıldır araç kullanıyorum. %99 olsa dahi ellerinizde problem yoksa araç kullanabilirsiniz.
Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir sorusunun cevabı burada
Vergi avantajından yararlanabilmek için şu dört durumdan birine sahip olmak gerek:
1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
4- Boy kısalığı nedeniyle pedallara uzanamadığı için pedalları yükseltecek özel donanıma ihtiyaç duymak ve buna karşılık "Pedalları yükseltecek özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
5- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak. (% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor)
ben ehliyete ilk başvurduğum zaman biraz araştıma yapmıştım o zamanlar %95 raporu olup H sınıf ehliyetle araç kullanan engelliler vardı. Bence başka yerlere sorun ben şuan kullanabiliyorsam sizin de araç almanıza engel bir durum çıkmayacaktır.
hızlı bir yazışma trafiği yaşanmış, elinde ehliyetin varsa kullanabilirsin arkadaşım, bazı arkadaşlar kesinlikle kullanamazsın diyerek kestirip atmışlar,doktor senin ehliyetini iptal etmediği müddetçe kullanabilirsin, evet ellerin ve kolların sağlamsa araba kullanmaman için hiç bir neden yok, her iki bacağı olmayan birisi dahi özel tertibatlı araba kullanabilir
Aracı kullanıp kullanamayacağın sağlık rpaorun yazar. Raporunda arac kullanabilir yazıyor mu mesela bnm %85 otomaitk ve tertibatlı kullanır yazıyor kullanıyorum.
Arkadaşların dediği gibi aa bunun %15i tutuyor kullanamaz demiyorlar. Herşey o raporda bitiyor. Sen araba kullanabilecek durumdaysan sağlık raporunu alıurken özellikle yazmalarını iste. Yazıp yazmamaları kesin değil. Ayrıca "raporuna göre ,% 8 bir sağlam oranın kalıyor ne demek bu hiç birşey yapamaz demek" diyen arkadaş sorum var %kaç size göre birşey yapabilir %15 yapar mı? ne saçma bir söylem bu??
Rapor oranının araç kullanımı ile hiç bir ilgisi yok. Kişi sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgesi almışsa, araçta öngörülen şartlar (özel donanım, otomatik vites vs.) varsa, rapor oranı ne olursa olsun o aracı kullanabilirsiniz.