Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporla araç alırsam ehliyetime el mi konur?!

Ruhix

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim bir sorum olucak.

91 sürekli engelli raporum var sıfır araç alırsam ehliyetime el koyulurmuş.
Vücudumun hiç bir yerinde eksik kısalık yok gözüm filanda saglam 27 yıllık şoförüm şimdi sıfır araç alırmak için illaki h sınıfı ehliyetmi almam lazım e+a2 ehliyetim var şu an ne yapmam gerekli vücutta uzul eksilmesi olması gerek dedi bir arkadaş vucudunda eksik uzuv olmayana h sınıfı ehliyet vermiyorlarmış ne yapabilirim .konu hakkında bilgisi olan arkaşlar varsa bilgi verebilirmi. Teşekkürler.

Ruhix EHLİYETİNİZE EL KONULACAK BİR DURUM YOK. %90 RAPORLA ÖTV SİZ ARAÇ TA ALABİLİRSİNİZ

Teşekkürler Taner bey. Otomotiv firmasından sorgulattilar her hangi bir sıkıntı yok alabilirmisim ama yeni araç tescili işlemi sırasında eski ehliyetimi isterler diye cekiniyorum h Sınıfı şartı sadece de uzuv kaybı için midir Teşekkürler

%91 ile ağır engelli raporum var ve ehliyetimi geçen sene aldım sıkıntı olmadı

@ozcanerkus

Özcan bey % 91 agır engelli raporunuz varmış ehliyeti yeni almışşınız normal ehliyetmi. H sınıfı değil degilmi

tekrar rahatsızlık veriyorum kusuruma bakma.
peki aynı şekilde şirket aracını kullanmamda sıkıntı olurmu ticari geciyor sonuçta yada işyeri bazı araçları kiralıyor.

ehliyet alamaz kurul kararı emniyete bildiriliyor demek ki. Benim okuduklarımdan çıkardığım sonuç bu. Bu durumda kişinin B sınıfı ehliyeti varsa, kontrollerde ele alınıyor. Sistem böyle sanırım. Yanlışım varsa düzeltin

Ruhix

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda sağlık kurulları ehliyetin iptali için emniyete bildirim yapıyor. Ama onun dışında araç alım işleminde böyle bir iptal talebi çok çok nadiren yapılıyor. Ama evet, teoride emniyet sürücü yönetmeliği'nde göre sürücü olmasında sakınca olan kişileri tespit ettiğinde sürücü belgesini iptal ediyor...
Bu konuda kimse bir garanti veremez. Ama teorik olarak araç almak ayrı bir şeydir, araç kullanmak ayrı bir şeydir. Siz araç alacaksınız. Kimse size "ehliyetin var mı" demeyecek.

Ehliyetiniz olduğunu beyan etmeden yakınlarınızın kullanabilmesi için araç alım prosedürü işletebilirsiniz.

teşekkürler. dediğiniz gibi sıfır araç alırken yakınlarım kullanıcak diye beyanda bulunsam .sonra trafikte kendim kullanırken kontrol olduğunda bir sorun olurmu.bu şekilde kullanan olmuş başına sorun gelmiş arkadaşlarda varmıdır.
şu an 1999 model bir aracım var mtv ödememek için trafik tesçile gittim polis arkadaş ruhsata işlemek için bile eski ehliyeti alıyor bende vazgeçtim.e devletten ehliyetimi kontrol ettigimdede herhangi bir kısıtlama yada iptal görünmüyor, engelli raporumdada agır özürlümüdür kısmında değildir yazıyor.ayrıca src belgemide yeni aldım karayollarından ehliyetimde e+a2 1996 dan beri trafikteyim ceza puanımda 0.
şirket aracı kullanıyorum şu andada .

@Ruhix merhabalar

Arkadaşlar bu tür soruların cevaplarını bence yetkililerde net olarak bilmiyorlar.Dün vergi iletişim hattını aradım ve serbest bölgede vergim kesilmeden çalışıyorum ve şirketim üzerinden vergi indirim talebim olacak bir sakıncası varmı dedim.5 er dakika toplamda 3 kişiye bağladılar.3. kişi de diğerleri gibi biraz bekleticem dedi ve telefon beklemedeyken dıt dıt diye kapandı.18 dakika telefonda bekledim ve cevabını alamadım.Bence kimse mevzuatı doğru yorumlayamıyor.Her memur kafasına göre işlem yapıyor.Ehliyetin umarım iptal olmaz.Bende bir kaç seneye senin durumunda olabilirim.

teşekkürler.şu an sorun yok ama 2020 ehliyetler değişimi olduğu zaman anlayacağız bakalım.

şimdi ermat renoyu aradım satıştan bir personelle görüştüm.%90 ve üzeri olunca kişi kendi kullanamaz diyor .ehliyet iptal oluyormuş saçama sapan şeyler .

Inşallah terslik olmaz sagolun teşekkürler.

Bu arada engelli raporumun veriliş tarihi 01.06.2016 .%91 .sağlık ocağına gittim durumunu anlattım muayene etti göz kulak hiç bir şey yok gayet sağlıklıaın dedi. Ehliyet alabilir raporu aldım 15.05.2017 tarihinde Aile doktorumdan. 01.06.2017 ehliyetimi degistirecegim eski ve kırık e+a2 1994 almıştım..engelli raporumun tarihi eski doktorun raporu ehliyeti yenileyeceğim için aldığım yeni.h sınıfı filan değil.şimdi ben çipli Yeni ehliyetimi alinca. Sıfır araç almak için bayiye gitigimdedemi ehliyetimi vereceğim emniyet cipli ehliyetime el koyma hakkı olurmu. Sonuçta engelli raporum tarihi eski doktorun ehliyet alabilir dediği rapor yeni.

Bu işi senin adına 3. Dereceye kadar bir akraban yapacağı için senden bir şey istemezler senin yüzde 91 raporun yeterli. Anladığım kadarıyla ehliyetini normal olarak yenileyeceksin onun için yeni ehliyetiniz engelli ehliyeti olmayacağı için hiç alakası da yok

Bu işi 3derece akrabam yapmiycakki kendim gidip bakicagim .evet ehliyetimi aybasinda yeniliyecegim. Normal vites almak istiyorum. Bayiye sadece ben kullanicagimi belirtmeme gerek varmı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ruhix ehliyeti ne yaptın halledebildin mi? Trafik tescil bayi ile görüştün mü varmı gelişme? Bizede sonuç süreci yazarsan iyi olur.

Sağlık olacağından rapor aldım sürücü olabailir diye. Trafik emliyete gittim. Her hangi bir kısıtlama yok dediler senin h sınıfıyla işin yok dendi. Nirmal elhiyeti aldım. 3.5 gün sonra postayla gelicek. Artık yeni araç alsamda sorun olmaz çünkü 91 engelli raporum neredeyse 9 ay oldu alalı. Sağlık raporu ve yeni ehliyetimi yeni aldığım için bundan sonra sıfır araçta alsam sorun çıkmaz.

Üst Alt