Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporla araç alabilir miyim?

ugir

Aktif Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar...%91 özürlü raporu verdiler...araştırdığım kadarıyla şartsız ötv+kdv muafıyet hakkım varmış..fakat raporumda özel tertibat gibi bir şey yazmıyor.zaten ortapedik bir problemim yok.buna rağmende böyle bir ibaremi ekletmeliyim?

ugir;

Evet ötv-mtv ödemezsiniz tertibatsız araç alır yakınlarınız dan kan bağı olan 3 kişi vasi olarak tayin edilir ve kullanabilirler

teşekkür ederim..son olarak bu vasi olayını? nerede ekleteceğim..gelir vergisi için başvurdugum yerdemı?yoksa arac alacagım zaman motorlu tasıtlardamı?

1- Raporunuzla ÖTV istisnalı araç satın alabilirsiniz. Araç alımında aracı kendiniz kullanacakmış gibi değil, yakınlarınız kullanacakmış gibi başvuracaksınız. Aracı kendinizin kullanacağına dair hiç bir bilgi vermeyin.

2- Üzerinde hiç bir donanım bulunmayan aracı satın aldığınızda, aracı B sınıfı sürücü belgenizle kullanabilirsiniz. Ayrıca istisnasız herkes de kullanabilir alacağınız aracı.

Vasi vs. ile ilginiz yok.

Peki herhangi bir trafik çevirmesinde aracı biz kullanıyoruz ya sıkıntı olmaz mı?
Benim bildiğim kadarıyla %90 üzeri raporla alınan araçları kişinin yakınları vasi olarak kullanabiliyordu, %40 ile %90 arası da sadece hastanın kendisi aparatla kullanmıyor muydu?

ugir;

sadece ötv den muaf olursunuz .Kdv ödersiniz .MTV ödemezsiniz

kdv muafiyeti yok dimi?

yuzde 92 oran ve tertibatlı araç kullanabilir ifadeli raporla ötv den muaf araç için başvuru yaptım fakat başvurum reddedildi.gerekçe olarak yuzde 92 raporu olan araç kullanamaz denildi.bende hastaneye yeniden rapor basvusu yaptım ve raporumu yuzde 80 ne dusurdum.ve ancak böyle ötv muafiyeti alabildim.

ergun arkadasım tuhaf olmus senın durum..92 oran verıldıgınde muaf olmaman gerektı..tam olarak gerekce neydı?

söylediğim gibi yuzde 92 raporu olan biri otomobil kullanamaz dediler. bu yuzden reddettiler.sonra bende yeni rapor aldım yuzde 80 olarak ve ancak bu sekilde ötv den muaf araç alabildim.yanlız bu uygulama engelli kendisi kullanacaksa böyle eğer 92 ile araç alsaydım ben değil yakınlarım kulanabilirdi...

Bende bu işi çözemedim ; biri %90 raparla araç alır ve KULLANIR diyor , biri kullanamaz diyor. ( hastanedeki raporcu memurda engelli kullanamaz dedi)

%90 engeli olan H sürücü belgesi verilmiyor aracı siz kullanamassınız yakınlarınız kullanır.Hastanede bunun için ret etmiştir.Raporu ne H sürücü belgesi için nede araç alımı için müracat etmiyeceksiniz normal rapor için müracat edeceksiniz.Raporunuz %90 Üzerindeyse arcınızı alacaksınız.

arkadaşlar ben tam anlayamadım benim %90 raporum var rahatsızlıgım psikiyatrik arabayı alırsam ben kulanabilirmiyim yoksa yakınımmı kulanacak bilgi verirseniz sevinirim

şimdi benimde kafam karıştı yüzde 91 oranım var..arç kullanmaya mani bir durumum yok zaten kullanıyorum hem sırket aracımı hem kendı aracımı..bu raporla kendım alıp arac kullanamazmıyım?ek bır bılgı vereyım otv ındırımı ıle ılgılı ford focus marka arac 54 000 den 39 000 tl ye dusuyor otv %40 450 tl trafık sıgortası ıcınde 250 tl ruhsat parası verılecek.bu kadar..

http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

Rapor oranınınız % 90 ve üstü olduğu için, özel donanıma ihtiyacınız yoksa alacağınız aracı B sınıfı ehliyetle hem siz kullanabilirsiniz, hemde yurtiçinden alacağınız aracı istediğiniz kişi kullanabilir. Alırken kendinizin kullanacağına dair birşey demenizede gerek yok, yakınlarınız kullanacakmış gibi yaptırın işlemleri..

peki sevgili kelebek oncelıkle tesekkur ederım..raporum su an yuzde 91 ıkı senelık aracı aldık 5 sene otv mtv muafıyetı rapor yenılendıgınde oran duserse ne olacak?cok kafa karıstırıcı bır durum yahu

TEŞEKKÜRLER sevgili arkadaşlar..

Üst Alt