Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 ağır engelli raporla istediğim aracı alamıyorum..?

ademkayis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 yaşındaki kızımın % 91 ağır engelli raporu var. Bu raporla 2000 motor 140 ps otomatik vites koltuklu bir minübüs almak istiyorum.( tabi ruhsatta otomobil geçiyor ) Yetkili acenteyi arayıp bilgi aldığımda bana alamazsınız sadece panelvan alabilirsiniz ötv oranıda % 4 dedi. Ben kızımı panelvan araçtamı taşımak zorundayım. Bu konu hakknda bilgi veriseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

ademkayis Otomobil olarak geçen bütün taşıtlarda sınır 1600 CC dir. Bahsi geçen aracı indirimli alamazsınız. Panelvan olanlarda %10 gibi bir indirim söz konusu

Yeni ÖTV yasasında 2800 cc ye kadar olan GTİP no 87.03 konumunda sınıflandırılan araçlar da alınıyor.Tek bir şartla.%90 ve üzeri rapora sahip olmak ve raporda sedye veya tekerleklikli sandalye ile taşınması uygundur ibaresi yer almak.Tabi araça TSE belgesi veren kuruluşlardan gerekli tadilat(tekerlekli sandalye veya sedye için rampa vb .düzenek) belgesini de alıp vergi dairesine teslim etmek .İlgili yasanın maddesini aşağıda paylaşıyorum.ÖTV vergi indirimine bayiler değil bağlı bulunduğunuz vergi daireleri karar verir.Bayilere sormaya hiç gerek yok onlar da bilmiyorlar.

Önceki yasada sadece GTİP 87.04 sınıfındaki araçlarda ÖTV indirimi varken yeni yasada 87.03 sınıfındaki panelvan minübüs tarzı araçların da dahil edildiği görülüyor
5djR6j.jpg

evet arkadaşlar 1 mayıs 2015 tarihindeki değişiklikten sonra trasporter camlı veya city van alan arkadaş varsa burda paylaşsın bizde şeytanın bacağını hep beraber kıralım saygılar

Bende alcam ama olmaz diyo bayiler alan varsa yazsin %90uzeri raporumuz var

Bunun yenisi eskisi yok, otomobil olarak tescil edilen araçlarda motor hacmi sınırı 1600 cc dir.
Bu konuda değişiklik yok.

Üst Alt