Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri raporların son değişiklikten sonraki hali

muratdakmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba %90 üzeri raporlarda Kan Hısımları ve Sıhri (Kayın) Hısımlar (otomobili kimler kullanabilir?) defalarca forumda paylaşılmış fakat son değişiklikle;
"ESKİ HALİ : (b) Özel tertibatı olmayıp,sakatlık derecesi%90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel TüketimVergisinden muaf olarak ülkemizden satın alınan araçların tescil belgelerine,"Araç sahibi malul ve engellikişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarındanbir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen birsürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, Özel Tüketim Vergisi ödenmedendevri, satışı,hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sairşekillerde adken devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır."şeklinde şerh konulur. Ayrıca ithalaraçların gümrük şahadetnamelerinde, yukarıda belirtilen şerh dışında varsadiğer şerhler de,tescil belgesine işlenir.

YENİ HALİ : e) Özel tertibatı olmayıp, özürlülükderecesi % 90 ve üzeri olan özürlüler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muafolarak yurt içinden satın alınıp ilk iktisabı yapılan araçların tescilbelgelerine “İlk iktisap tarihindenitibaren beş yıl geçmedikçe Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri,satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerdeakden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi yasaktır."şeklinde şerh konulur." denilmektedir.

buradanda;
sanki herkes kullanabilir ehliyeti olan herkes diye anlaşılıyor sizin fikrinizi öğrenmek isteriz.
teşekkürler.

aynen öyle . ben aldım aracı. hiç bir sıkıntı yok .sadece maliyeden izinsiz 5 yıl satılamaz. şerh konmuş. başkada bişe yok. herkes kullanabilir yani.

Hiç bir kısıtlama kalmadı... Sarı çizmeli mehmet ağa bile kullanabilir.

Üst Alt