Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri rapor olduğunda ehliyete el mi konur?

Ayse karakas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, bizim de engelli araci alimi ile bir sorunumuz oldu. Babam su anda 86 yasinda, 5 sene once ilk engelli aracini aldi ve muafifyet suresi dolunca bu subat ayinda satti. Simdi yeni bir arac almak istiyor fakat elimizde %94 oraninda engelli raporu olmasina ragmen plaka islemlerine tikandik. Engel orani %90 gozden dolayi yani istesede alacagi araci kullanamaz annem kullanacak. %10 senilite teshisinden dolayi da aile hekiminden alinan akli meleke raporunu kabul etmediler. Simdi gunlerdir tekrar saglik kuruluna girmek icin ugrasiyoruz, noroloji ve psikyatri gorecek. Gorsun o da dert degil, aklimiz basimizda cok sukur ama evrak kayitta "gozu gormuyorsa ehliyetine el koyabilirler kanun degisti denildi. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaslarimizdan yardim rica ediyorum. Simdiden cok tesekkurler. Herkese kolayliklar diliyorum.

Üst Alt