Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri engelli raporu olanlar (kendisi) ötv'siz araç kullanabilr mi?

sugar_agam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babamın %90 engelli raporu var kendisi beyin kanaması geçirmeden önce b sınıfı ehliyeti vardı babam %90 engelli raporu aldıktan sonra kendisi ötv'siz araç almak istiyor araç aldıktan sonra 1. Derece akraba sınırlaması olduğunu öğrendik fakat: şöyle bir sorum var babam bu aracı ötv'siz aldıktan sonra kendisi kullanabilir'mi ?

@sugar_agam babanızın engeli hakkında detaylı bilgi verir misiniz?
Ortopedik mi, sağ veya sol alt, üst uzuvlarında kısıtlılık var mı? gibi gibi..

merhaba ben %92 derecelik raporla 2008 yılında almıştım . eğer araç kullanırken kendisi ve başkası için hayati tehlike oluşturmayacağı tespit edilir ise kullnımında bir sakınca oluşacağını sanmıyorum.

babam'ın beyin kanamasında sadece sol tarafta güç kaybı oldu ama sol tarafı fizik tedavi süreci ile daha da kuvvetlendrdi .
bundan 5-6 yıl öncede kalçada femur başlarına protez takıldı. raporunda da ağır engelli ibaresi var.
kendisininde durumu top oynayacak kadar iyi

%90 üzeri engelli raporu olanlar (kendisi) ötv'siz araç kullanabilr mi????

Babamın %90 engelli raporu var kendisi beyin kanaması geçirmeden önce b sınıfı ehliyeti vardı babam %90 engelli raporu aldıktan sonra kendisi ötv'siz araç almak istiyor araç aldıktan sonra 1. Derece akraba sınırlaması olduğunu öğrendik fakat: şöyle bir sorum var babam bu aracı ötv'siz aldıktan sonra kendisi kullanabilir'mi ?

babam'ın beyin kanamasında sadece sol tarafta güç kaybı oldu ama sol tarafı fizik tedavi süreci ile daha da kuvvetlendrdi .
bundan 5-6 yıl öncede kalçada femur başlarına protez takıldı. raporunda da ağır engelli ibaresi var.
kendisininde durumu top oynayacak kadar iyi

sugar_agam

%90 üzeri raporlu kişi adına alınan aracı -istisnasız- herkes kullanabilir.
Babanızın ehliyeti olduğu sürece istediği her aracı kullanabilir.

Üst Alt