Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporumla araç alıp kullanabilir miyim?

yusufkaant

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%80 tiroid kanseri olduğumdan dolayı raporum var, boyun diseksiyonu ameliyatı sonrası yüzümde his kaybı oldu. bunun içinde %10 rapor alırım diye tahmin ediyorum. Raporum %90 oldugunda ÖTV indiriminden faydalanıp araç alabilirmiyim, alırsamda kendim kullanabilirimiyim hiç bir ortapedik sıkıntım yok, B sınıfı ehliyetim var.

yusufkaant

Hastalık yada sakatlık sebebi değil İŞGÜCÜ kaybı oranı önemli....
%90 işgücü kaybı raporu alırsanız H yada B ehliyete bakmazlar. Engel durumunuz yoksa B ile de H ile de araç kullanabilirsiniz.

Halk arasında Heyet Raporu kısa adı...
Tam teşeküllü hastanede heyet raporu için heyet kuruluna fotoğraf ile başvuruyorsun . Aynı gün poliklinik dolaşarak işlem yaptırıyon muayene oluyorsun yani heyete giriyorsun..

Ancak heyete girerken tüm şıklar değrlendirisin istiyorum diyorsunuz. % işgücü belirtir rapor istiyorsun söyleyerek veya yazılı...

Mr.No

Bende ki de heyet raporu tam teşekküllü hasteneden fotoğraflı aldığım bir rapor. Üzerinde " Özürlü Sağlık Kurulu Raporu " yazıyor ve raporun altında Endokrin Sistem satırında özürlülük oranı %80 yazıyor. Eğer buna başka bi sebebten %10 daha alırsam ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim.

yusufkaant %90 ve üzerine çıkabilirseniz araba alabilirsiniz bu konuda bir problem yok . Ehliyet konusu ise daha karmaşık aile hekimi B sınıfı alabileceğinize kanaat getirirse ondada problem yok.

3T3N1TY kardeşimizin dediği gibi düşündüğün her şey olur... Bana göre de sıkıntı yok...
ama %10 değil de eeeeennnn az %12 almalısınız. Balthazard formülü ile verilen oranlar toplanıyor unutma...

Üst Alt