Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan halamın kızı adına ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

fscool

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Bir sorum olacak vakit ayırıp cevap yazarsanız çok sevinirim..

-Halamın kızı benim kaçıncı derece akrabam oluyor ? Onun üzerine alabilirmiyiz ?

-Biz %90 özürlü olan halamın kızının üzerine araba almak istiyoruz ötv indiriminden yararlanarak ancak yiğenim bizden baya uzak bir yerde oturuyor bu bir sorun teşkil eder mi ?

-Almış oldukları sakatlık maaşı v.b gibi şeyler iptal olur mu ?

Aldığı sakatlık maaşı % 100 kesilir.

% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına araç alabilirsiniz. Araç rapor sahibi kişinin üzerine kayıtlı olur. (eğer zihinsel yeti kaybı varsa, araç alımı için de satışı için de mahkeme kararı aranır)

Öncelikle soruyu sormam dan baya bir süre sonra cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Biz bir sorun olmuyacağını düşünerek arac alımına başladık ve araç 15 nisan da gelicek işlemler başlandık vekalet felan.
Bu konuda forum da çokca bilgi var bazı yerde kesilir bazı yerde kesilmez gibi ibareler geçiyor.Ben tüm bilgileri yazıp ona göre değerlendirme yapıp bilgi vermenizi rica ediyorum acil olarak ona göre aracı iptal işlemine başlamam gerekiyor 15 nisan a kadar.

-Çocuk 10 yaşında
-Sadece baba çalışıyor
-Ev kira
-Evde 3 kişi yaşıyorlar
-Araç bedeli 45.000 tl indirimle hali 32.000 tl

Acil bilgilerinizi rica ediyorum...

böyle önemli konularda ilgili kurumdan sorarak hareket etmek lazımdır, buradaki yorumların bir bağlayıcılığı yoktur.birde burada herkes klavyenin başında birisi soru sorsada hemen cevaplasak diye beklemiyor, biraz geç cevap verildi diye sitemde bulunmuşsunuz.

maaşı aldığı kuruma müracat ederek doğru cevabı hemen alabilirsiniz ve aldığınız cevabı buraya yazarsanız sizden sonra böyle bir sorunun cevabını arayanlarda faydalanabilir.

Sanırım yanlış anlaşıldım sitem etme gibi bir durum yok öyle anlaşıldıysa özür dilerim.peki bu sakat maaşı için kesilip kesilmiyeceğini hangi kuruma başvurmamız gerekir ?

Araba bayisinde bu soruyu sordum ve maasını etkilemediğini söylediler.

acaba ödemeleri nasıl oluyor acaba bende almak istiyorum birde kaskonun yüzde 120 kadar gelir olması gerekliymiş yardımcı olurmusunuz acaba

s3mp4t1c;
araba bayisinin umurundamı senin maaşının kesilip kesilmeyeceği, tabiiki kesilmez diyecek, kesilir derse arabayı kime satacak.

Üst Alt