Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kardeşim adına alacağımız aracı ben de kullanabilir miyim?

Mokotow

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.
Konuyu okudum ama birazda özel bir sorun olduğu için sizlere sormak istiyorum.

%90 raporu olan kardeşim adına araç almayı planlıyoruz. Yalnız şöyle bir sorun var.
Annem 2 evlilik yaptı ve boşandı. Ben ilk evliliğinden, kardeşim ise ikinci evliliğinden.
Yani annemin , benim ve kardeşim şu an üçümüzün de soy isimleri farklı.

Bu durumda benim aracı kullanmam da herhangi bir sorun çıkar mı?
Ve araç kimin üzerine olacak ?

Kardeşim 13 yaşında.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Hiç bir sorun yok medeni kanunumuzda akrabalık kan ve sıhri hısımlık olarak tanımlanmıştır. Aynı anne farklı baba veya aynı baba farklı anneden olanlar medeni kanunumuza göre kardeştir. Kardeşler de 1. derece akraba olarak tanımlanmıştır.

kullanabilirsiniz.Aranan şart 1.derece kan bağı..kaldı ki 2.derece ye kadar kan bağı olanlar dahi kullanabiliyorlar engelli araçlarını..ruhsatta 3.dereceye kadar kan bağı bulunanlar diye yazıyor.

%90 ve üzeri alınmış engelli aracı herhangi bir kısıtlama olmadan herkes kullanabilir .

Tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin.

Ne akrabalığından yakınlığından bahsediliyor anlamadım.
%90 ve üzeri alınan aracın kullanımında hiç hiç hiç bir kısıtlama yoktur, sokaktan çevireceğiniz bir adam bile kullanabilir, yeter ki ehliyeti olsun.

Üst Alt