Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla alınacak aracı herkesin kullanabileceğine dair belge..?

volki

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selam eylül 2011 de değişen mevzuatla artık %90 aracını herhangi bir kişi kullanabiliyor benim sormak istediğim o araçla şehirler arası yolculuk yapılabilirmi.bizim bazı memurlarımızın değişen mevzuattan haberi olmuyor yolda giderken başka illerin trafik polisi durdurduğunda sen bu aracı kullanmazsın dediğinde nasıl davranmamız gerekir.bir de bi sorum daha olacak o aracı kullanırken o aracı kullanmak için elimizde herhangi bir belge olmak zorundamı trafik polisine sorduğunda gösterebilmek için herkese çok ama çok teşekkür ederim

Hiç bir sorun olmaz... Ruhsatta kimin kullanabileceğine dair bir kısıtlama da yoktur zaten (varsa ruhsatı değiştirin).

%90 engelli biri araç alsa yakınlarından başkası veya engelli kişi kendisi bu aracı kullansa sorun olmazmı

Hiç bir sorun olmaz. % 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı o aracı kullanabilecek sürücü belgesi olan herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama söz konusu değil.

Bu konuyla ilgili emniyet genel müdürlüğüne bilgi edinme yazısı yazmıştım. Cevabı aşağıda Sayın .... 17.09.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir. İyi günler dileriz. 2069 Buradan anladığım kadarıyla araç özel tertibatlı dahi olsa ehliyeti olan herhangi birisi aracı kullanabiliyor.

Güncel bilgi için de teşekkkürler Selim.

sayın sokak cambazı; Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir. diyorsunuz ama ben 53. maddeyi inceledim %90 üzeri engelliler adına tescil edilen aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün ibaresine rastlayamadım. acaba bendemi EGM 'den yazı ile istemem gerek , bu konuda düşünceleriniz nedir...

:eek::eek: işte bu olması gerekende bu idi.... bu konu hakkında bizleri bilgilendiren başta OTURANBOĞA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. hepiniz allaha emanet...:eek:

Üst Alt