Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli adına alınan aracın engellinin vefati halınde durumu..?

SBN YİLMAZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Ben kız kardeşim adına araç almak istiyorum.Vasisi babam.Biraz araştırdım.Engellinin vefatında miras olarak sadece arac varsa ÖTV ödeniyor.(Ben bu şekilde anladım.)Birden fazla mal var ve birden fazla mirasçı var ise diğer mirascılar bir kişiye feregat name istiyor.(ben bu şekilde anladım)Bu şeklde olursa ÖTV ödenmez diyor.Araçın butun parasını ben vericem.Allah korusun kardeşimin başına bir şey gelse.Diyelim 2 yıl sonra ÖTV de % 60 olsa bu oran üzerinden ÖTV ödeniyor.
Lüften bilgi sahibi olan arkadaşlar acil yardımcı olabilir mi?Herkese şimdiden çok teşekkür edyorum.

bir şey yapmana gerek yok arkadaşım..vefat halinde ruhsat mirasçıların üzerine yapılır ve 5 yılın dolmasını beklersiniz..bu şekilde ötv ödemezsiniz..5 yılın sonunda aracı satarsınız..

Selamlar,
İlgine çok teşekkür ederim.GİB yazanlar kafa karıştırıyor.Korkuyorum.Üç ablam var.Hiçbirinde sıkıntı yok.Feragatname gerekse onuda verirler.İzlenecek yol nasıldır.tekrar cok teşekkür ederim.

5 yıl dolduktan sorna devir işlerini yaparsın 5 yıl dolmadan feragat verirlerse ötv ödersin

Üst Alt