Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 raporla vergi istisnalı araç alamıyor muyuz?

gizemli5454

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim yüzde 82 özürlü raporu olan bir abim var ve sıfır bir araç almak istiyoruz. ama raporda h sınıfı ehliyet alamaz herhangi bir araç kullanmaz diye belirtilmiş bundan dolayı biz ötv indiriminden yaralanıyormuyuz
yararlanamıyormuyuz acil cevap

Merhaba Gizemli,
Raporunuzun bu haliyle ötv muafiyetli araç alamazsınız.
Kendi kullanamayacak olan engelliler için ötv muafiyetli araç alımında gereken rapor oranı asgari %90 dır.
Raporunuzu %90 a çıkardığınız takdirde alabilirsiniz ve bu aracı 3. dereceye kadar yakınları olarak kullanabilirsiniz.
Doktora rica etmeniz durumunda pek bir sorun olacağını sanmıyorum,çünkü raporunuz zaten %90 a çok yakın.

ötv indirimi alabilmek için yeni bir raporu nasıl alabilirim

iyi günler arkadaşlar.ben sizlere bir kaç konuda danışacam yüzde 82 raporlu abimin raporuyla araç almak istiyoruz vasisi annem .daha önce yüzde 82 lik rapordan önce alınmış tüzde 92 lik bir raporumuz vardı özürlü maaşı bağlanırken bu raporun aslını evraklarla verdik sonra elimize rapor olmayınca tekrar bir rapor aldık ve 82 verdiler ama abimin durumu stabil hiçbir değişiklik yok ama doktorların öngörüsü diyelim şimdi istesek o yüzde 92 olan raporu bize geri verirlermi yoksa tekrar rapor almamızmı gerekiyor.
birde rapor alırken ne gibi bir yol izlemeliyiz her istediğimiz de rapor alabiliyormuyuz rapor veren hastanelerden .biz rapor alırken ötv indirimi için olduğunu belirtmelimiyz

% 92 raporu aldığınız hastaneye gidip Aslı Gibidir kaşeli nüşha alabilirsiniz. Araç alımında kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

% 82 raporu ne zaman almıştınız? Başka bir hastaneye gidip yeni bir rapor başvurusu yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer "henüz yeni bir rapor almışsınız o nedenle veremeyiz" derlerse, il sağlık müdürlüğüne gidip % 82'lik orana sahip rapora itiraz etmelisiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

yüzde 82 raporu 2009 yılında almıştık şuan ilimizde rapor veren 3 hastane var 2 sinden daha önce almıştık 1 tanesi kaldı yüzde 92 raporu alabilirsem sorun kalmaz umarım yada tekrar rapor alıcaz

Üst Alt