Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 raporum var. Araç alımı için H sınıfı sürücü belgesi şart mı?

CORVETTE79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
benim %81 oranda engelli raporum var fakat arac alabipmem icin vergiden muafiyetten yararlanamiyorum
h sinif ehliyet alirsam otv mtv vergiden muafiyet hakkim olurmu ?

Ayrica %70 oranda goremiyorum gorus alan bozuklugum var buna rahmen h ehliyeti alinabilinirmi ? Yardimlarinizi fikirlerinizi onerinizi rica ederim

Doktorlar, Görme engellilere araç değil de Ehliyet verecek mi?

Araç alımı için rapor oranı en az %90 olması gerekiyor ya da %90 atına olup da ille de bedensel (diğer adı ile ortopedi) engelli olmanız gerekiyor. Yoksa H sınıfı ehliyet alsanız dahi vermezler ÖTV.siz araba..

Slm arkadasim benim %60 gorme bozuklugu ve gce korlugum var ve %21isitme kaybimla toplamda %81 oeanda olmasina rahmen otv mtv muafiyetten yararlanamiyorum h sinifi ehliyeti alabilirmiyim alirsamda otv mtv muafiyetinden faydalanabilirmiyim yada ne yapmam gerekiyor ? Yardim icin sagolun

CORVETTE79

Her H sınıfı ehliyet sahibi ÖTV.siz araç alamıyor.. Ya %90 rapor alacaksınız yada uğraşma
Dolayısıyla ortopedik bir rahatsızlığınız yoksa normal bir araç kullanabilirsiniz.

Üst Alt