Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 vergi indirim raporum araç alımında işe yarar mı?

ASAF

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese sağlıklı günler dileyerek bu günlerde kafamı kurcalayan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.

2015 in Haziran ayında % 60 Nefrotik sendrom+% 20 işitme engeli olmak kaydıyle SÜREKLİ ibareli engelli raporu aldım,vergi indiriminden faydalanarak emeklide oldum. Halihazırda sağlıklı iken almış olduğum B sınıfı ehliyetimde mevcut. Bu bilgiler ışığında size sormak istediklerim şunlardan ibaret..

% 80 Vergi indirim raporum ile ÖTV siz araç alabilirmiyim?

Araç aldığımda mevcut B sınıfı ehliyetim ile kullanabilirmiyim?

Araç alamazda H sınıfı ehliyet mecbur koşulursa ve bunun için ayrı bir rapor almam istenirse, alacağım rapor veya rapor oranı eski vergi indirim hakkıma bir sıkıntı doğururmu ?

Yada sizce ÖTV siz araç alabilmek için daha farklı neler yapmalıyım? Yazarsanız sevinirim.Zira bu aralar bir araç almam lazım,yürümeye takatım kalmıyor bazan.

ASAF

Ortopedik bir engeliniz olmadığı için ötv'siz araç alamazsınız. Tek şart rapor oranınızın % 90 ve üzeri olmasıdır. Bu durumda ancak yakınlarınız adına alabilir, siz de mevcut ehliyetinizle kullanmayı sürdürebilirsiniz.

ASAF

Kısmet'in de yazdığı gibi, %90 ve üzeri raporunuz olmalı ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Araç aldıktan sonra B sınıfı ehliyetiniz varsa, evet, aracınızı kullanabilirsiniz

Üst Alt