Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 sürekli özürlü kas hastası annem için araç alabilir miyim?

annem_07

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese,annem polimiyozit hastası süreki ağır özürlü raporu var. Üst ektremiteler hafif orta,alt ekstremite ağır orta etkilenmiş şeklinde ve yürüyemiyor. Bu konularda bilgisizim okudum bayağı ama tam anlayamadım 90'ın altındakiler için de indirim var şeklinde de okudum,90'ın altındakilere yok şeklinde de okudum.

1.Annem kullanamayacağı için ben onun adına normal bir araba alabilir miyim?
2.Alabileceksem şartlar nedir,ne yapmam gerekiyor?
3. Otomatik vites olması şart mı?
4.Yurtdışından araba getirtmeyle Türkiyeden alma arasında nasıl farklar var?

Şimdiden Allah razı olsun ve hepimize sağlık versin inşallah..

yurt dışından 2500cc kadar minibüs alırsınız ama 3 yaş sınırlaması geldi ve gelen araç 10 yıl satılmaz ama tr den 1600cc kadar otomobil alırsınız otamatik olması şart degil bu aracıdaa 5 yıl sonra hakkınız dogar %37 indirimli alırsınız

dodtum annem adına araba alamazsın %90 raporun olması şart %90 olması içinde annen allah korusun kötürüm olması şart bu doktor milleti ehliyet alacağın zaman adamı çürük araba ben kullanmayım kan hısmım kullansın dediğinde adamı sağlam yapar bu kas hastaları için geçerli geçmiş olsun deneme yapma hüsran hep sonnu ..tekrar g. olsun

Uymuyor, annenizin, % 80 raporla araç alabilmesi için "H sınıfı ehliyetinin olması ve araçta sakatlığına uygun özel donanım" olması şartı var. Zaten aracı anneniz kullanabilecek olsa rapor oranının da bir önemi yok.. Siz, annem kullanamaz, ben kullanıcam diyorsunuz. O zaman % 90 ve üzeri olmalı raporu.. Annenize raporu ne zaman almıştınız? Eski tarihli bir rapor ise ve annenizin hastalığında ilerleme varsa yeni rapor almayı deneyebilirsiniz. % 90 raporunuz olursa aracı da alabilirsiniz..

Anladım hocam çok sağol,raporu alalı 3 ay oluyor. Hastalığında daha kötüye gitme durumu yok çok şükür. 80'le 90 arasında çok büyük fark var mıdır bilmiyorum,kas hastalıkları merkezindeki doktorlara bir danışayım belki yardımcı olurlar. Cevap yazan arkadaşlardan Allah razı olsun,hepimize sağlık versin inşallah.

Üst Alt