Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporumla araç alımında ÖTV'den muaf olabilir miyim?

Haticegok

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Bundan 12 sene önce tek göğsümün alınmasına yol açan göğüs kanseri hastalığım; geçen sene itibariyle akciğer, karaciğer ve kemiklerime sıçradı. 10 kür kemoterapi aldım, ve şu anda da koruyucu almaya devam etmekteyim. Yeni SGK yönetmeliğine göre, alacağım 3 aylık rapor, hastanın istirahati malüliyetini azaltır ibaresi içermesi gerekiyormuş. Fakat doktorlar bu yazıyı rapora yazamayız , çünkü metastas olduğu için istirahatiniz malüliyet riskinizi azaltmayacak dediler. Dolayısıyla yasal olarak, 18 aylık rapor kullanma hakkım var iken, 6 ayın sonunda apar topar emekli olmak zorunda kaldım. 2.660 tl olan maaşım, (bu ay yapılan zam ile beraber) 1.153 liraya geriledi. %80 özürlü raporum var ama, bu rapor ağır özürlü ibaresi içermiyor. Şu an için sadece devlet tiyatrolarından yararlanıp, otobüslere ücretsiz binebiliyorum. Bildiğim kadarıyla bu rapor eğer %90 a çıkartılabilirse, hem ötv vergisinden muaf olup, hemde eve özel bakıcı tutulabilmesi şansına erişeceğim. Fakat bildiklerim bununla sınırlı. Bana önerebileceğiniz, veya yardımcı olabileceğiniz bir konu varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Evet, danıstaydan emekliyim. Ayrıca okumakta olan 2 çocuğum var. Raporu da Ankara Onkoloji hastanesinden almıştım.

evet %90 olursa oranınız ötv indirimli araç alabilirsiniz, ama öyle eve özel bakıcı falan olmuyor, bunu nereden duydunuz özel bakıcıyı.

36 ay tedavi hakkınız vardı, nasıl 6. ayda emekli ettiler sizi, devlet memurları kanununa göre 36 tedavi alabiliyorsun,kimse sizi emekliliğe zorlayamazdı.neyse olan olmuş,ben 36 ay rapor kullandım

Dediğim gibi, istirahati malüliyet riskini azaltır ibaresi istiyormuş sgk , doktorlar da biz bu ibareyi yazamayız dolayısıyla emekli olmalısınız dediler. Hakkınızı dava açarak arayabilirsiniz dediler ama, metastas olduğu için ve ömür boyu artık istesemde istemesemde bu hastanede olduğum için hastane ile kötü düşmek istemedim ve kabul ettim .

eve özel bakıcı olmaz, ancak şartlarınız tutarsa evde bakım maaşı alabilirsiniz, ama zaten raporunuz ağır özürlü değilmiş, bu nedenle alamazsınız.
evde bakım maaşı alabilmeniz için ;
1-%50 ve üzeri AĞIR ÖZÜRLÜ ibareli raporunuz olacak
2-evde kişi başı gelir 467 tl yi geçmeyecek

Teşekkür ederim, peki bu almış olduğum %80 raporu üzerinde bir değişiklik yaptırabilir miyim ? Yani itiraz, yeniden değerlendirilmesi vs gibi ?

rapora itiraz edebilirsiniz, sağlık il müdürlüğüne müracat ederek itiraz edebilirsiniz, sizi başka hastaneye gönderecekler, şansınızı deneyin.

Üst Alt