Herkese merhaba. Bundan 12 sene önce tek göğsümün alınmasına yol açan göğüs kanseri hastalığım; geçen sene itibariyle akciğer, karaciğer ve kemiklerime sıçradı. 10 kür kemoterapi aldım, ve şu anda da koruyucu almaya devam etmekteyim. Yeni SGK yönetmeliğine göre, alacağım 3 aylık rapor, hastanın istirahati malüliyetini azaltır ibaresi içermesi gerekiyormuş. Fakat doktorlar bu yazıyı rapora yazamayız , çünkü metastas olduğu için istirahatiniz malüliyet riskinizi azaltmayacak dediler. Dolayısıyla yasal olarak, 18 aylık rapor kullanma hakkım var iken, 6 ayın sonunda apar topar emekli olmak zorunda kaldım. 2.660 tl olan maaşım, (bu ay yapılan zam ile beraber) 1.153 liraya geriledi. %80 özürlü raporum var ama, bu rapor ağır özürlü ibaresi içermiyor. Şu an için sadece devlet tiyatrolarından yararlanıp, otobüslere ücretsiz binebiliyorum. Bildiğim kadarıyla bu rapor eğer %90 a çıkartılabilirse, hem ötv vergisinden muaf olup, hemde eve özel bakıcı tutulabilmesi şansına erişeceğim. Fakat bildiklerim bununla sınırlı. Bana önerebileceğiniz, veya yardımcı olabileceğiniz bir konu varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.