Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 80 raporum var. ÖTV'den muaf araç almak istiyorum. Hangi yolu izlemeliyim?

Konular
251
Reaksiyonlar
247
arkadaşlar benim %80 raporum var araba almak istiyorum bu konuda hiç bir bilgim yok ötv v.s. ne demek bilmiyorum benim araba alabilmem için hangi yolu izlemem gerekir bu konuda bilgisi olan cvp verirse sevinirim

% 80 raporunuz ile 1,6 cc.ye kadar binek araçlarda özel tüketim vergisinin (ÖTV) %37 sinden muaf olabilmeniz için sol üst ekstremite rahatsızlıkları dışında ortopedik rahatsızlığınızın olması gerekir. Var ise, http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html rahatsızlığınıza uygun ibareli rapor ve aynı ibareli H sınıfı ehliyetinizin bulunması gerekir. Raporunuzla araç bayiine başvurduğunuzda onlar sizi yönlendireceklerdir.

Rahatsızlığınız ortopedik değil ise, rapor oranınız %90 ve üzeri olmadığı sürece araç alımında ÖTV'den muaf olamazsınız.

kelebek benim rahatsızlık psikiyatrik elimdeki 2022 aylıgı raporu geçerlimi yoksa tekrardan araç için raporamı gitmem gerek

% 90 ve üzeri raporunuz varsa, geçerli olur. Yoksa % 80 oranla araç alamazsınız. Araç almak istediğinize yeni rapor çıkartmak için başvuru yaparsanız, % 90 ve üzeri oran almak için şansınızı deneyebilirsiniz.

H sınıfı ehliyet alıp alamayacağınızı sürücü yönetmeliği 'nin 9. maddesi belirler. Ancak H sınıfı ehliyet almanız demek araç alımında ÖTV'den muaf olmanız demek değildir. Ortopedik rahatsızlığınız olmadığı için ve rapor oranınınız % 90'nın altında olduğu için ne kendi adınıza nede yakınınızın kullanması için araç alamazsınız.

Engellilere araç kullanmaları için verilen ehliyet sınıfı..

YA BU %90 RAPOR benim içinmi geçerli ortapedik rahatsızlıgım olmadıgı için benim bi tanıdık %45 özürlü ortapedik rahatsız ötv den yararlanıyor engelli arabası aldı nasıl oluyor anlatırmısınız

Evet siz ortepedik engelli olmadıgınızdan yararlanamı yorsunuz her engelli öteveden yararlanamaz yararlanması için enaz %90 rapor gerekli ortepedik engelliler için oran önemli degil hesınıfı aparatlı veya otomatik vites kullanır almaları yeterli onlara oranda yazmasa olur

Ben %40 işitme ve konuşma engelliyim h ehliyetim de yok ötv den yaralanabilirmiyim?

BODRUMLU1984;
Hayır zaten yukarıda yazılanları okursanız anlayacaksınız ötv istisnalı araç alamazsınız

ehliyetin var ise sende yakınında kullanabilir

% 90 üzeri rapora karşılık alınan aracı B sınıfı sürücü belgesine sahip herkes kullanabilir

ben bir soru daha soracagım ehliyetim yok şizofreni hastasıyım h sınıfı ehliyetmi alacagım birde ötv den muaf araba almam için rapor oranım kaç olması lazım arabayı ben kullanmak istiyorum kendim için alacagım bu konu baya oldu açalım kanunlarda bir degişiklik varmı

rahatsız lıgınız şizofrense h sınıfı vermezler he sınıfı için oran gerek mez sizin 90 rapor alıp normal ehliyet ala bilmeniz gerek ötv siz arac için

alsaki h sınıfı ehliyeti sadece ortapedik engellilermi yararlanıyor

o boga şizofreni hastasıyım ehliyetim yok h sınıfı ehliyetmi yoksa b sınıfı ehliyetmi almalıyım bilgi verirseniz sevinirim

sürücü yönetmeliği'ne göre "Psikotrop maddelere bağımlı olanlar veya bağımlı olmasa da düzenli olarak kullananlar sürücü belgesi alamaz". Yani, B sınıfı sürücü belgesi alıp alamayacağına doktor karar verecek.

H sınıfı almak zaten araç alımı için hiç bir işine yaramayacaktı

Üst Alt