Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporu olan babam adına ÖTV indirimli araç alımı ve H sınıfı ehliyet hakkında..?

zallon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar benim babam 2002 yılında beyin kanaması geçirdi. böbreklerinin biri yok biride 3/1 i kalmış durumda. beyin kanmasından ötürü sol tarafında orta derecede felç var. doktor yüzde 20 sol koldan yüzde 40 sol bacagından rapor verdi. beyinci ve böbrektende aldıklarıyla raporu ortalamada yüzde 70 oldu. yani h ehliyeti ve özel tertibatlı araç alma hakkı oldumu?
çünkü doktor h ehliyeti alamaz ibaresi eklemiş rapora neden diye sordugumda babanın araba süreceğine inanmıyorum güvenmiyorum dedi. bende o zaman yüzde 90 ver ben sürerim çünkü ihtiyacımız var dedim. tamam dedi ama bu seferde yüzde 80 e çıkarıp raporu ibareye yani nota şunu yazmış : h ehliyeti alabilir ama kendisi kullanamaz vasisi özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazmış.
şimdi yüzde 80 olunca h ehliyetsiz arac alamıyoruz 90 olmadıgı için. bu şekilde h ehliyetine basvurup kendisine almak istedik o zaman kendisi süremez notu engel oldu. ne yapmam lazım burdaki doktorlar birşey bilmiyor fazla bana yardım edin ALLAH rızası için lütfen... saygılarımla

O rapor bu sekli ile hic bir isinizi gormuyor..

Ne hastanin kendisi kullanabilir, nede OTV/MTV muaf arac alip siz (vasi) kullanabilirsiniz.

Zati sorunu kendiniz cozmussunuz.

Ya rapora peder beyinizin kendisi kullanmasi icin , "H sinifi ehliyet alabilir, tertibatli arac kullanabilir " ekleteceksiniz

Ya da , Rapor orani % 90 olarak tadil edilecek.

Kisisel onerim :

1 : Raporu aldiginiz Hastanenin Bashekimine cikip, durumu izah edin. Bashekim yardimci olabilir

2 : Il Saglik Mudurlugune aldiginiz Rapora itiraz yolunu denemeniz. O zaman sizi farkli hastaneye yollayacaklar. O hastane orani degistirirse , bu sefer 3. hastane (hakem hastane) yolu gorunecek size.

En kolay yolu, Bashekime cikip durumu anlatmaniz. Genelde yardimci oluyorlar. Bashekime nufuz edicek bir insan varsa araci kullanabilirsiniz (Varsa engelli dernegi baskani vb.).

Selim arkadaşımızın dediği gibi, rapor oranı %90 ve üzeri olmadığı sürece raporlu kişi adına vergi istisnalı araç alınamaz. Raporu değiştirtmeniz gerek...

rapor oranı %90 ve üzeri olmadığı sürece
öyle yazılmış

%90 ve üzeri olduğu sürece olması gerek

Master_of_disaster

şunu yazmışım ve doğrudur: "rapor oranı %90 ve üzeri olmadığı sürece raporlu kişi adına vergi istisnalı araç alınamaz."

Üst Alt