Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 engelliyim. İndirimli araç alabilir miyim?

omer_karanfil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bu platformda bize bilgilerinle yardımcı olan yetkililer ve yöneticilere teşekkür ediyorum.%80 engelliyim koah hastasıyım raporumda h sınıfı ehliyet (hayır) ibaresi var bu belirti (evet) olsaydı ötv indirimli araç alabilirmiydim ? bu işlem için itiraz etmeyi dşünüyorum ilimiz engelliler dernek başkanı bu konuda yardımcı olabileceğini itiraz etmemiz gerektiğni söyledi ,böyle bir durumla karşılaşan veya bilgisi olan benle paylaşırsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürer ...

Kardeş Öncelikle geçmiş olsun .. H sınıfı ehliyet sahibi olabilir ibareli bir rapor alırsan eğer ÖTVv e MTV den muaf araç alabilirsin v e aracı sadece sen kullanabilrisin.

engeliniz ortepedik olmadıgı için indirimli almanız zor rapor oranınız 90 olmalı ala bilmeniz için

KOAH için en fazla % 80 alınabilirmiş...

Koah için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

__
Ancak yine şansınızı deneyebilirsiniz, başka rahatsızlıklarınız varsa onlarıda söyleyin. % 90 ve üzeri almanız gerekiyor araç almak için. Bu oranı alabilirseniz hem yakınlarınız kullanır, hemde siz varolan ehliyetinizle dahi kullanabilirsiniz H'ye çevirme zorunluluğu olmadan, sürücü yönetmeliğine göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa.

Üst Alt