Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yaşında, %96 oranında raporu olan oğlum adına ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

faruk.

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar % 96 8 yaşında oğlum var otomobil almayı düşünüyorum ne kardar inidirim yapıyorlar birde 2.el araçlarda oluyormu ?

2 ci el indirimli alamazsın

sıfır araç %37 indirimli alırsın

peki hangi araçları alabilirim almak için nereye başvurmam gerekiyor ?

1600 motoru geçmeyen sıfır araçları ötv ödemeden alabilirsiniz.ayrıca mtv dende muafsın

Engelli aracı

Sayın faruk bey, çocuğunuzun tam olarak engeli nasıl acaba? bazı rahatsızlıklara yurt dışından minibüs tarzı araçlara müsade ediliyor. Türkiye'den ise otomobil tarzı olabiliyor. 2. elde alabilirsiniz.

Selamlar

ALİ YÜCE

ikinci el araçlarda herhangi bir indirim olmamakta oğlunuzun raporu ilede araba alabiliriniz şöför tain ederek kendinizi ben geçen yaz sormuştum bir araba yanlış değilsem renoult markasıydı 30 bin :TL idi sorduğum araç 17ye verecekti artık nekadar indirim oluyosa sıfır araç düşün daha avantajlı sıfırlar

Kare kardeş 2. elde neden olasın indirim. Bende 2. el indirimli araçlar var.

sağolun arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için bir sorum daha olucak en uygun araba hangisi sizce hangisini tavsiye edersiniz?

bütçene göre araştır.her çesit araba var.ne kadar para o kadar iyi araba

ALİ YÜCE;
sizde indirimli olabilir ama devletçe tanınmış bir indirim söz konusu değil 2. el otolarda

ALİ YÜCE;
sendeki indirimli arabalar sana göre indirimli.arkadaş ötv muafiyetini soruyor.sen bu işin ticaretini yapıyorsun.yurtdışından getirip satıyorsun galiba.
sendeki indirimli olmaz, olsa olsa hesaplı veririm diyebilirsin.
lütfen kafa karıştırıcı cümleler kurarak forumda yardım isteyenleri yanıltmayalım

tşkrler arkadaşlar accent era düşünüyorum fiyatı hakkında bilgisi olan varmı

Engelli aracı

Kazazede kardeş,

Bendeki araçlar bana göre indirimli değil, devletin hak tanıdığı ölçülerde indirimli ve ÖTV den de muaf. Ayrıca bendeki neden indirimli olmasın. Sana fatura kesiyoruz ve ÖTV sini düşüyoruz. Varmı bundan ötesi.

Ve mümkünse 2. elde indirim yok diye bilmeden konuşma istersen. Senin birşey bilmediğin gibi milletide bu yönde yanlış bilgilendirmeye çalışma.

ALİ YÜCE;
2. elde ÖTV denilen bir şey mi var da indirimini sen yapıyorsun güzel kardeşim??
2. elde devletin ne tür indirim yaptığını yazın biz de öğrenelim...

Engelli aracı

Arkadaşlar

ÖTV den muaf alınan bir engelli aracını, başka bir engelliye satarken alınmayan ÖTV kadar indirim yapılarak alıyorsanız burada ÖTV nerede acaba? Bu ÖTV den muaf 2. el bir araç değil mi?

Ali bey: Yanlış bilgilendirme yapmayın, ikinci el araca hiç bir şekilde ötv muhaffiyeti olmaz. Sıfır faturalı araç için ötv indirimi söz konusudur. Sizin bahsettiğiniz Sıfır olarak ötv'siz alınan aracın kullanılıp engelliye zaman sınırlaması olmadan satılmasıdır. Kaldı ki bu da pek avantajlı değildir. Olmayan ötv'yi nasıl var diyorsunuz anlamak güç...

ALİ YÜCE;
Engelli aracı olsun ya da olmasın hiçbir 2. el araçta ÖTV yoktur..
ÖTV sıfır araçlara mahsus ödenen bir vergidir...

Arkadaşlar burada belki reklam sayılacak ama açıklamak zorundayım. Eğer isteyen varsa fatura keserek size ÖTV den muaf 2. el araçlarlar verebilirim. Minibüs veya otomobil tarzı.

Selamlar

Siz önce bir sistem öğrenin de sonra satış yapmaya çalışın. Yaptığınız yasal ve etik değil. 2.ci el araç alıp derdi ile uğraşacağıma gider sıfır alır rahatıma bakar kafamı dinlerim. Hiç değilse bir sorun olduğunda yetkili servis garantisi olur.

Engelli aracı

burock;

Sayın Burak,

Biz bu sistemi 17 yıldır uyguluyoruz. Yani senin gibi bu sistemi ilk kez görmüyoruz. Yaptığımızın yasal olup olmadığını da maliye karar verir siz değil. 2 el araçlardada garanti var ama sizin paranız müsaitse sıfır veya daha lüks araçlar alabilirsiniz ve rahatınıza bakarsınız.
:)
Bu konuyu burada kapatmak istiyorum. Bu konu fazla uzayıp senle polemiye girmek istemiyorum. Konuyu fazla kurcalamamak için eğer ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz bana buradan özelden ulaşabilirsiniz.

Kendinize iyi bakın,

Hoşçakalın

Üst Alt