Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%78 özre ''Ağır özürlü değildir'' ibaresi verildi!?

xxxmmkxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 92 yaşında Annem'e bakıyorum 2 yıl önce çıkan bakıcı maaşı ''geçici'' denerek kesildi.Tekrar hastaneden gerekli işlemleri halledip Heyet karşısına çıktı Annem ayağa bile zor kalkan anneme %78 oran vermelerine rağmen,ağır özürlü bölümü işaretlenmemişti.İtiraz edilse bile 6 ayda sonuç çıkacak dediler..Başka hastaneye başvurduğumuzda aynı sonuça karşılaştık ancak gözü olan her doktor değil her insan bilir ki bakıma muhtaçtır..
Şimdi eskisinden daha fazla olarak kusuru(görme,işitme vs) bulunan anneme bu raporu vermeyip maaşımı kesmelerini neye bağlıyorsunuz? Şimdi ben sizce ne yapmalıyım?
Teşekkürler,saygılar

xxxmmkxxx yapacak bir şey yok sadece itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz maalesef artık ağır engelli ibaresini koyarken çok acımasız olunabiliyor artık

il sağlık müdürlüğüne derhal rapora itiraz ediniz

Arkadaşım %78 den bahsediyor ve isyan ediyorsun.
Kayınbiraderim aqldı geçen aylarda oran %95 ve ağır özürlü değil.
Hastalıklarını sayayım mı?
*Hemodiyaliz, böbreklerin ikisi de iflas, diyalize giriyor.
*Tip2 diyabet
*Göz hasarı, diyabetin komplikasyonu olarak büyük oranda görme kaybı
*Sağ ayak 3 parmak ampurte, diyabetin sinirlerde harabiyete sebep olması nedeniyle uzuvlarda oluşan yaralardan dolayı uzuv kesiliyor.
Ve bu adam ağır özürlü değil, buna göre durumunuzu yeniden gözden geçirip öyle isyan edin.

enes75
Hastaneler rapor oranlarında farklı kararlar veremezler, tüm oranlar özür oranı cetveline uygun olmak zorundadır, hata yapar o ayrı.
İkincisi ben örnek verdiğim hastanın rahatsızlıklarını yazdım açık açık ve bunlar tahlil tetkik olkmadan da oranları belli hastalıklar.
Sade hemodiyaliz %90, komplikasyona sebep olmuş tip1 diyabet %40 dır.

Sanırım ağır özrü artık ölülere sayacaklar.

Pejmurde
Evet öyle görünüyor.
Bakım aylığına başvuracaktı, gelir durumu cidden iyi değil, il sağlığa itiraz etmesini istedim, yapmadı zoruna gitmişti.
Adamın psikolojisi darmadağın olmuş zaten, sapasağlamken 2 yıl içinde bu hale geldi.

Üst Alt