Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%77 raporlu ağır özürlü biri araç kullanabilir mi?

snipersemih

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
% 77 agır özürlü raporum var araç kullanabilirmiyim araç kullanabiliyorum yani bunun bir cezası varmı bunu ögrenmek istiyorum şimdiden teşekkurler

sürücü yönetmeliği 'ne göre:

Ruh ve sinir hastalıkları muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 9 – (1) Ruh hastalıklarından;
a) İster doğumsal isterse hastalığa, travma veya beyin sinir ameliyatına bağlı oluşmuş ağır akıl hastalığı olanlar, zeka geriliği olanlar, demans (bunama) ve/veya yaşlılığa bağlı davranış bozukluğu olanlar, muhakeme, davranış ve uyumu belirgin ölçüde bozacak düzeyde kişilik bozukluğu, dürtü kontrol bozukluğu ve ağır davranış bozukluğu olanlar uzman hekim tarafından dikkate alınır.

Sizde bıraktığı etkisi nedir? Yukarıdaki ruh ve sinir hastalıklarına ilişkin bir rahatsızlık bırakmışsa heyet karar verebilir sürücü olup olamayacağınıza ve hangi sınıf ehliyet kullanabileceğinize..

bakın ben 3 yıl once bir trafik kazası gecırdım 2 ay yogun bakımda kaldım o donemde sol tarafımdan felclık gecırdım ameliyat oldum kolumun bırısı 4 cm acılmıyor yanı bıraz kısa kaldı konuşma özürüm var asabiyet, unutkanlık, gecmişin cogunu hatırlamıyorum sorunlarım bunlar bunlar için ayrı bır doktora gidip arac kullanabilir diye bir rapor alabilirmiyim bunu ogrenmek istiyorum

Çok geçmiş olsun öncelikle, tamamen heyetin insiyatifinde olduğunu düşünüyorum ben yukarıdaki maddeyide aktardım size.. yapacağı tahlil ve tetkikler sonucu karar verebilir, buradan birşey söylemek çok zor.. Bu süreçte sürekli kontrol olduğunuz, yaşadığınız bütün süreci bilen doktorunuz varsa ona danışabilirsiniz.. Yine bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır.. Allah yardımcınız olsun..

teşekkurler beni dinlediginiz için galiba en yakın zamanda doktorumla temasa gecmeliyim bana ondan baskası yardımcı olamaz tekrar tesekkurler

herhangi bir denetlemede engelli olduğunuz anlaşılırsa ve h sınıfı ehliyetiniz yoksa cezası var tabi ehliyetiniz var mı

ben beyin tıranvasını bilmiyorum fakar ağır engelli olupta h sınıfı ehliyeti olanlar engellini durumuna göre tetim edilmiş araba kulanabilir

Üst Alt