Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 raporlu amcam adına araç alabilir miyiz?

TUREKS

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese ıyı aksamlar
benım uvey amcam var bakıma muhtac ve % 76 sakat raporu var bu rapor ıle sıfır arac (otomobıl) alabılırmıyız konunun tam detayını bılmıyoruz bu konuda yardımcı olurmusunuz
eger arac alınabılıyorsa aracı sofor olarak ben kullanabılırmıyım ?
bırde aracı vassısı olarak annemın ustune mı oluyor yoksa amcamın mı?
amcam arac kullanabılcek durumda degıl roprunda da zıhınsel engellı yazması lazımdı ?

Amcanız adına ötv muafiyetli araç alamazsınız rapor oranınız yeterli değil, En az %90 olmalı.
Alamayacağınız için diğer soruları cevaplamaya gerek görmüyorum.

TUREKS
Ortopedik engel ve uygun sürücü belgesi olanlar için engel oranının bir önemi yok %10 da olsa engel durumlarına göre tadil edilmiş araçları ötv muafiyeti ile alabilmekteler.
Ancak fiziksel engel dışında kalan engel gruplarının ötv muafiyetinden faydalanabilmeleri için %90 ve üzeri oranda rapor almaları şarttır.
Bu bilgi kesindir.

mrb Ufuk bey.Annem 77 yaşında.%85 oranında özürlü.Annem adına araç almayı düşünüyoruz.Aracı oğlu sıfatıyla ben kullanacağım.Ama oran en az %90 ve üzeri olmalı diyorsunuz.Peki bu oranı %5 daha nasıl yükseltebiliriz?Tekrar kurula girerken heyet doktorlarına bu durumu belirtmelimiyim?%90 rapor benim annemin şoförü sıfatında araç alıp kullanmama kafimidir?Ayrıca bakım ücreti alıyoruz.Ama araç parasını babamdan anneme miras kalan arsayı satıp almayı düşünüyoruz.Bu durum bakım ücreti alımamıza engel olurmu?

haticeimre Doktorların geneli araç lafını duyduğu anda daha düşük oranlar çıkartıyorlar .

%85 raporun üzerine %5 ekletebilmek için en az %30 veya daha üzerinden oranı olan başka bir rahatsızlık olması lazım.

Üst Alt