Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporumla engelli indirimli araç alabilir miyim?

davetsiz

Yasaklı Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yüzde 75 sürekli raporum var rahatsızlığım iç hastalık engelli indirimli araç alabilirmiyim acaba lütfen yardımcı olun

Öncelikle merhaba. Benim engelim %81 indirimli olarak aldım büyük ihtimalle sizde alırsınız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

davetsiz
bildiğim kadarı ile ÖTV indiriminden faydalanmak için ya ortopedik bir engelin olması lazım yada %90 ve üzeri bir rapor oranının olması lazım.

Bedensel engelliyim ben omurilik felci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Melih İnce;
siz alabilirsiniz, ortopedik bir engeliniz olduğu için fakat, davetsiz arkadaşımız sadece iç organ rahatsızlığından bahsetmiş ve ortopedik bir rahatsızlık durumu söz konusu değilse almayacaktır.

sn. oturanboğa bir sorum olacak size.
Babamdaki sorun sol kol 1/5. diğer bacak ve kol 4/5 işlevsel. yürümesinde ve sağ kolda bir sorun yok.
babam için sürekli %85 ortepedik engelli heyet raporu aldık. biz heyete başvuru yaparken ÖTV indirimi için olduğunu belirmiştik.
ancak raporun üzerinde diğer bölümünde hiç bir şey yazmıyor. (ötv mtv indiriminden faydalanabilir gibi) şunuda belirtmek isterim babamın engelli ehliyeti yok.
Bu durumda ne yapabilirim? hiç bir yerden bilgi alamıyorum.
yardımlarınız için teşekkürler.

ercanbey

Rapor oranı %90 olmaksızın araç alımında vergi avantajından yararlanabilmek maalesef mümkün değil.

ercanbey

ortopedik engelin ne olduğuna bağlı. alt ve üst extremite engeli yok ise ortopedik olarak %90 altı rapor ile ötvden faydalanamazsınız.

hocam raporda fizik tedavi (1. derece) tetraparesi sendromu %56 var.
toplamda %85 dahiliye vesayire eklenince. alt ve üst extremite de problem var.

Üst Alt