Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporu olan oğlum adına ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

nihankut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
% 75 engelli oğlum için araba satın almak istiyoruz.ötv siz alamayacağımı, % 90 engelli olmak gerektiğini öğrendim.Sormak istediğim şu, ötv ödeyerek aracı indirimli almam mümkün değil mi?Yararlanabileceğimiz hiç hakkımız yok mu?

oğlunuzun engeli ortopedik engelliyse alabilirsiniz.ortopedik engelli değilse % 90 ve üzeri olması gerekiyor.ötv ödeyerek aracı indirimli alamazsınız.zaten indirimi ötv ödememektir.başka indirimi yoktur ve sadece sıfır araçlarda gecerlidir

Cevabınız için teşekkür ederim. Yalnız şunu belirtmeyi unutmuşum oğlum 7 yaşında.Sanırım bu durumu değiştirir.

nihankut;

ben de 21 yasındayım % 58 raporum var .. Ama ortopedik engelim olmadıgı ıcın yararlanamıyorum ... Ki zaten oglunuz 7 yasında % 75 ile ötv odemesenız bile oglunuz aracı kullanamayacak ... Fakat oglunuzun raporu % 90 ve üzeri olursa o zaman ortopedik olsa da olmasa da engeli ne olursa olsun araç alabilir ve babası olarak da aracı siz kullanabilirsiniz ...

Eger oglunuz engeli ortopedik değil ise % 75 ile ötv ödemeden maalesef araç satın alamazsınız ...ortopedik engel yok ise % 90 şart ..

Yani ya ortopedik engelli ya da %90 engelli şartı mı var?Eğer böyleyse oğlum ortopedik engelli olduğu için ötv siz araç alımından yararlanabiliyor muyum?Yaşı kaç olursa olsun

hayır oğlunuz ortopedik engelliyse ve rapor oranı % 90 dan az ise arabayı kendisi kullanmak zorunda.yani ehliyet alacak yaşta olması gerekiyor.

Suan sızın aracı alıp kullanmanız % 90 ve üzeri rapora bağlı ... %90 ın altında oldugu ıcın onun kullanması yani sürücü belgesi olması gerekir böyle bırsey de olamayacagı için suan sizin oglunuz adına ötv indirimli araç alma sansınız yok maalesef...

Yücel arkadaşım bayiler sürekli rapor istiyorlar bildiğim kadarıyla renaultun sayfasında engelli alımları ile ilgili prosedür yazıyor göz gezdir derim ....

Üst Alt