Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%74 oranında raporu olan kişi H sınıfı ehliyet alabilir mi?

kkader

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Alan var mı? bilgi verir misiniz? Raporunda ağır özürlü ibaresi evet olarak işaretli..

H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimli araç alabilmek için rapor oranının önemi yoktur.

H sınıfı ehliyet için ayrıca heyete girmeniz gerek.

% 90'ın üzerinde raporu olup H sınıfı ehliyet alan ve kendi aracını kullananlar var...

Doktor uygun görürse rapor oranına bakılmaksızın H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi alabilirsiniz.

Nereye nasıl başvurmam gerek heyete girmek gerekir mi? Maaş raporum %74 ağır özürlüyüm... Ehliyet nasıl olacak alabilirmiyim ? Yani

kader bu raporunla baglı oldugun hataneye gıdıp h sınıfı ehlıyet alabılır raporu alıp bır surucu kursuna gıtmek surucu kursu raporuna gore hangı sartlara h sınıfı ehlıyet alıcaksan ona gore sana arac temın edecekler cesıtlı arac tertıbatları var bır surucu kursunada muracat et sana tam tesekullu bır devlet hastanesı yadasa unuversıte hastanesıne yonlendırecekdır senın arac surup suremıcenı saglık kurulu belırleyecek

Yani öncelikle kursa müracaat edip sonramı hastaneye sevk edilecem. H sınıf ehliyet nasıl olmuş oluyor yani akülü arabalar için mi h sınıf oluyor yoksa normal araba bildiğimiz araba kullansam ona göre araba otomatik olarak ayarlansa oluyor mu aydınlatırsanız sevinirim. Teşekürler şimdiden bilgim yok ehliyet konusunda h sınıf ehliyetin özürlü lere verildiğini biliyorum ama nasıl araba kullanılıyor onu bilmiyorum.

H sınıf ehliyet alır yazıyorsa bu kişinin engeli sol ayağında ise nasıl her araç kullanbilir ??? Onu anlamadım ve ehliyet alabilmek için her hastaneye gidebilir miyim devlet hastanesi şart mıdır??

Sol bacağından sakatlığı olan kişiler alacakları rapor ile otomatik vitesli aracı vergi istisnası ile satın alabilir... Bunun için raporun tanı kısmında sol bacağından sakatlığı olduğu belirtilmeli ve ibare olarak da "Otomatik vitesli araç kullanır,H sınıfı sürücü belgesi alır" yazmalı.

Böylesi bir raporla sürücü kursundan H sınıfı sürücü belgesi alınır ve -özel donanımı bulunmayan- otomatik vitesli araç vergi istisnası ile satın alınır.

Başvurdum ama kas hastalarına ehliyet verilmiyo muş h sınıfı olarak başvurdum ehliyet alamaz yazıyor raporda ne yapmak gerek ehliyet almak cok istiyorum

Üst Alt